Hogyan indítsd a prezentációd? | Blog | IQ Factory

Hogyan indítsd a prezentációd?

Nem egyszerű feladat kiállni az emberek elé és prezentálni, ezt mind tudjuk. Hiába készülsz rá, ha nem kezded ütősen a prezidet, biztos, hogy hamar elveszted a hallgatóság érdeklődését.

Íme, pár tipp, hogyan indítsd a prezentációdat!

hogyan indítsd

1. Kezdj egy ütős sztorival!

Az emberek szeretik a történeteket, főleg, ha azok valósak. Érdemes a saját életedből hozott példával kezdeni, így nem csak érdekes lesz a kezdés, de máris személyesebb a hangvétele is az előadásodnak.

2. Tegyél fel egy költői kérdést.

Ezzel a módszerrel könnyedén magadra vonhatod a figyelmet és egyből gondolkodásra is sarkallhatod a nézőket. Hatékony indítás, mert bevonod a közönségedet.

3. Mondj valami sokkolót vagy meghökkentőt.

Te is tudod, hogy valami érdekes és izgalmas indításra felkapnád a fejed. Na, a nézők ugyan így vannak ezzel. Ne félj valami elrugaszkodottat mondani, ha erőteljes kezdésre vágysz.

4. Idézz.

A témádhoz illő idézet szintén egy jó választás lehet, mert ha jól választod meg, hogy kitől idézel, egyből hitelesebbnek tűnsz te magad is. Fontos, hogy ne elcsépelt és mindenki által ismert idézetet válassz, mert azzal éppen az ellenkezőjét érheted el.

5. Használj eszközöket.

Elsőre furcsa ötletnek tűnhet, de nyugodtan használj kézzel fogható eszközöket. Egy releváns könyv a kezedben máris felkelti a nézőközönség érdeklődését. Ha a modern technikáról beszélsz, nyugodtan lehet nálad akár egy okos telefon is.

6. Használj videót.

Ha a prezentációdba videókat is raksz, sokkal izgalmasabb lesz és egyszerűbben is meg tudsz mutatni bizonyos lényeges információkat. Hidd el, mindenki pisszenés nélkül fog figyelni.

 

Reméljük, hogy ezekkel a tippekkel ütős prezentációkat tudsz majd készíteni!

 

Még több segítség kell?

 

 

 

 

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!