Hogyan érd el, hogy mindenből kitűnő legyél | Blog | IQ Factory

Hogyan érd el, hogy mindenből kitűnő legyél?

Az egyetemi szemeszterek teljesítése önmagában egy nagy feladat, ha pedig netán sikerül egy félévet kitűnő eredménnyel zárnotok, akkor még inkább büszkék lehettek magatokra. Arról nem is beszélve, hogy az egyetem az ilyen teljesítményt ösztöndíjjal jutalmazza. Mi abban segítünk most Nektek, hogy ez a cél ne csak egy álom legyen, hanem meg is tudjátok valósítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alábbi tanácsokat betartásával garantált a siker!

Győződjetek meg róla, hogy számotokra komfortos környezetben vagytok

Ha például egy stresszes közegben tanultok, hiába próbáltok koncentrálni a tanulnivalóra, nem fog menni, és nem lesztek elég motiváltak. Mindig biztosítsátok a tiszta és nyugodt légkört a hatékony tanulás érdekében.

Elmehettek egy közeli nyugodt kávézóba vagy tanulhattok otthon az íróasztalnál is zenehallgatás közben. Mindig legyen nálatok víz és esetleg egy kis csoki, ami motivál majd benneteket a tanulásra.

Nézzétek át a fontosabb szakkifejezéseket a fejezetekben

Mielőtt elolvastok egy fejezetet a tankönyvben, segítségetekre lehet, ha előtte átnézitek az adott részhez tartozó szakkifejezéseket. Ha vannak olyan szavak, kifejezések, melyeknek megértése nehézséget okoz számotokra, készítsetek tanulókártyákat hozzá. Ez nagyban segítségetekre lehet a fejezet olvasása közben, ugyanis megkönnyíti a tananyag megértését, és nem kell az oldalak között lapozgatnotok, csak elég kitekinteni a kártyákra.

Figyelmesen olvassátok a tananyagot

Kapcsoljátok ki egy kis időre a zenét, ha azokhoz a részekhez értek, amelyek várhatóan benne lesznek a tesztbe. Ilyenkor még nagyobb figyelemmel és összpontosítással olvassátok az adott részt, és ne feledkezzetek meg a különböző ábrák, diagramok és képek értelmezéséről sem, ugyanis ezek is nagyon fontos részei a tananyagnak. Mindig győződjetek meg róla, hogy figyelmesen elolvastátok az adott részt és mindent értelmeztetek.

Miután elolvastatok egy fejezetet, fontos, hogy legyen egy kép a fejetekbe, hogy miről is szólt, különben nem voltatok elég figyelmesek. Valószínű, hogy a könyvben leginkább hangsúlyozott témák, a teszt szerves részét fogják képezni, így ezekre még inkább figyeljetek oda. Ezeknek a területeknek az értelmezésébe célszerű még több energiát fordítanotok.

Használjátok ki a rendelkezésetekre álló segítségeket

Mindig elhelyeznek néhány tesztkérdést a tankönyv hátuljában, vagy esetleg online. Ezeket célszerű kitöltenetek a dolgozatírás előtt, ugyanis előfordulhat, hogy néhány kérdés akár visszaköszönhet a tesztben. Ha pedig már élesben ültök a vizsgán, figyeljetek arra, hogy mindig elég időtök maradjon arra, hogy minden tesztkérdést még egyszer áttudjatok nézni, és ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnotok.

Használjatok külső segédanyagokat

Ha még mindig bizonytalanok vagytok egy-két anyagrész elsajátításában, keressetek olyan külső segédanyagokat, amelyek segítségetekre lehetnek. Ilyenek lehetnek a tananyaggal kapcsolatos szakmai weboldalak vagy Youtube videók.

Reméljük, hogy segítségetekre volt ez a cikk, és a tanácsok betartásával, olyan eredményeket értek el az egyetemi évek alatt, amire büszkén tekintetek majd vissza.

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

ZÁRD EMELT FŐVEL A SZEMESZTERT!

PÁR EGYSZERŰ TRÜKK, HOGY A LEGJOBB FORMÁDAT HOZD A VIZSGAIDŐSZAK ALATT

ALAPVETŐ TIPPEK TANULÁSHOZ

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!