Bakancslista egyetemistáknak - 1. rész | Blog | IQFactory.hu

Bakancslista egyetemistáknak – 1. rész

Ha az utolsó évedet taposod az egyetemi padokban, nem árt néha értékelned az elmúlt éveket. Rengeteg lehetőséget nyújt még a diák éveid utolsó fejezete, amit érdemes megragadni. Ehhez hoztunk 20 ötletet, amit mindenképp tégy meg, még a diploma megszerzése előtt.

bak

  1. Tanulj meg egy idegen nyelvet!

Az egyetemi évek remek lehetőséget rejtenek magukban, ami az idegen nyelvek elsajátítását illeti. Ezek az alkalmak később már nem nagyon fognak a rendelkezésedre állni, úgyhogy biztosan hálás leszel magadnak azért, amiért a kötelező nyelvek mellett valamilyen egzotikusabb nyelvet is megtanulsz.

  1. Tanulj meg egy lenyűgöző fogást elkészíteni!

Mondjuk például egy báránysültet. Igen, köztudott, hogy az egyetemi évek arról szólnak, hogy gyorsan és lehetőleg olcsón férjünk hozzá az ételekhez. De éppen ezért, nem lenne jobb egy kis újdonság?

  1. Találd meg a saját stílusod!

Ez már csak azért is fontos, mert az önbecsülésednek is nagyon jót tesz. Tárazz be a számodra kedvelt ruhadarabokból, hogy az utolsó éved végére egy teli gardrób, a saját stílusodhoz illő ruhatárral vágj neki a nagyvilágnak.

  1. Szervezzetek egy rögtönzött utazást a barátaiddal!

Dobjatok félre minden kötelezettséget – persze a józanész határain belül – és induljatok a barátaiddal egy kalandos utazásra. Erre talán a legideálisabb idő a szemeszterek közti téli időszak, az őszi vagy a tavaszi szünet. Ismerkedjetek meg a magyar, vagy akár más nemzet kulturális értékeivel, látványosságaival.

  1. Tanulj más, a szakirányoddal ellentétes tantárgyat!

Biztosan a te sulidban is vannak választható kurzusok, melyek nem kapcsolódnak közvetlenül a tanulmányaidhoz. Talán ezek közül akadhat olyan is, ami érdekel. Hát nem lenne szuper olyan előadást hallgatni, ami érdekel, és még az érdemjegyekért sem kell aggódnod?

  1. Tedd meg azt az őrült dolgot, amire mindig is vágytál!

Bungee jumping? Egy teljes nyarat fesztiválokon tölteni? Az biztos, hogy még ebben az életszakaszban érdemes kitombolnod magad, amíg csak saját magadért felelsz. Ezek azok az évek, amik talán már soha nem jönnek vissza, úgyhogy ragadd meg az alkalmat!

  1. Tölts több időt a szabadban!

A tudomány is már régen bebizonyította, hogy immunerősítő hatása van a napi legalább 20 perc sétának, a friss levegőnek, a napfénynek és a zöld színnek. A természet színei nyugtató hatással bírnak, a napfény által több D-vitaminhoz juttatjuk a szervezetünket, a sétának a friss levegőn pedig egyszerűen stressz levezető hatása van. Ha ezekre figyelsz, sokkal jobban tudsz később koncentrálni a tanulásra.

  1. Keress egy kis otthonos kávézót, ami a második otthonod lesz!

A kávéfüggőség – viccesen szólva – a jó diák ismérve. Miért ne olvasgatnál egy hangulatos kis kávézóban, akár közel az otthonodhoz, a sulidhoz vagy a kollégiumhoz? Egy hely, ahol jól érzed magad, aranyat ér az egyetemi évek alatt. Itt olvasgatni, tanulni is ideális, vagy csak szimplán kimozdulásra is tökéletes, akár borongós időben is.

  1. Légy őrülten szerelmes!

Sokan találják meg ebben az időszakban párjukat, és a kapcsolatok sok esetben egy életre szólnak. Légy nyitott az újra, és fogadd el, ami jön!

  1. Tanulj meg hangszeren játszani!

Rengeteg ember bánja meg felnőtt fejjel, hogy nem tanult meg egy hangszeren sem játszani addig, amíg fogékonyabb volt az új dolgok megtanulására. Ha hallgatsz az idősebbek tanácsára, akkor érdemes megismerkedned kicsit a hangszerek világával. Sőt, menj el egy pörgős koncertre, ott ihletet is tudsz meríteni.


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!