8 egyszerű trükk, hogy éjjeli bagolyból korán kelő pacsirta legyél | Blog | IQ Factory

8 egyszerű trükk, hogy éjjeli bagolyból korán kelő pacsirta legyél

Tudjátok, hogy sok dolog vár rátok a nap folyamán mégsem bírtok időben felébredni? Bizony, sokkal könnyebb lustálkodni, de gondoljatok bele, minél előbb kezditek el a napotokat, annál előbb fejezitek be és tudtok újra pihenni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi pedig mondunk, néhány jó tanácsot, hogy hogyan legyetek korán kelő pacsirták:

Természetes fények

Ne sötétítsetek be teljesen, hiszen ilyenkor könnyű csak a szundi gombot nyomogatni órákon keresztül. Hagyjátok, hogy a nap besüssön reggelente a szobába, így sokkal könnyebb lesz az ébredés is.

Reggeli ital

Egy nagy pohár meleg citromos, mézes, gyömbéres víz garantálja, hogy frissen és teli energiával induljon a napotok. Ezen kívül nagyon jó hatással lehet az immunrendszerre és segít a betegségek megelőzésében is.

Egy kis zene

A zene mindig fel tudja dobni az ember napját. Indítsatok el Ti is, valami vidám zenét miközben készülődtök, és garantáltan jobban indul majd a nap.

Reggeli

Biztos sokatoknak nehéz ébredés után enni, de soha ne hagyjátok ki ezt az étkezést. Egy jól összeállított reggelivel sok energiát nyertek majd a nap további részéhez.

Nyugalom

A reggel csak a tiétek, amíg a család többi tagja fel nem ébred. Ezért is érdemes időben felkelnetek, mivel ilyenkor megtapasztalhatjátok milyen mikor még nyugalom és csend lengi körbe a lakást, így lehetőségetek lesz lélekben is rákészülni a napra. Higgyétek el, ez az érzet energiával tölt fel majd Titeket, a család pedig csak ámulni fog, milyen energikusan és tudatosan álltok már elébe a napnak, amikor ők még csak kómásan téblábolva ébredeznek.

Olvasás

A reggeli olvasás szintén, pozitív hatással lehet az egész napotokra. Olvassatok újságokat, vagy ha az ezekben lévő hírek nem érdekelnek Titeket, akkor olvashattok bármilyen érdekes tartalmat az interneten esetleg pár oldalt egy könyvből.

Készítsetek listát a napi programról

Ez csak pár percet vesz igénybe, mégis nagyon megkönnyítheti a napotokat. Írjátok fel egy lapra, hogy mi vár rátok az adott nap folyamán, így sokkal jobban be tudjátok majd osztani az időtöket. Ha nincs kedvetek írni, a telefonotokra is számos alkalmazást tölthettek le, ahova fel tudjátok jegyezni a napi teendőket.

 Edzés

Nem kell nagy edzésre gondolni, csupán egy pár percre, amíg átmozgatjátok a testeteket. Elég néhány felülés, fekvőtámasz és máris teli lesztek energiával, főleg ha utána még egy pár perces séta is vár rátok. Egy ilyen napindító edzés a legjobb választás, hogy az egész nap során energikusak szeretnétek lenni.

 

Ezeket a tanácsokat követve biztosan, könnyebben fog menni az ébredés és energikusabban vágtok majd bele a napi teendőkbe.

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

ÍGY VÁLJ ÉJJELI BAGOLYBÓL HAJNALI KAKASSÁ – 7 LÉPÉSBEN

NEVELD ÁT MAGAD KORÁN KELŐVÉ A TÉLI SZÜNET ALATT

FÁRADTSÁG VS TANULÁS

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!