11 dolog, amit mindenképp intézz el még a sulikezdés előtt! | Blog | IQ Factory

11 dolog, amit mindenképp intézz el még a sulikezdés előtt!

Elérkezett a nyár utolsó hónapja, az augusztus. Van még néhány hét a láblógatásra, fesztiválozásra vagy nyári diákmunkára, mégis nemsokára újra be kell ülnöd az iskolapadba. Szeptember első heteiben újra elkezdődnek az előadások és a szemináriumok, velük pedig a mozgalmas hallgatói élet. Azonban még mielőtt ez eljönne, nem árt időben felkészülni az elkövetkezendő félév eseményeire. Összegyűjtöttünk Neked 11 olyan dolgot, amit érdemes elintézni, hogy jól induljon a következő féléved.

  1. Laptop ellenőrzése

Az egyetemi tanulmányaid során elengedhetetlen, hogy laptopod megfelelő állapotban legyen, hiszen rengeteg dolgot végzel rajta. Szelektáld ki a felesleges fájlokat és programokat, végezd el a szükséges frissítéseket, csoportosítsd a szükséges dokumentumokat. Ha szükséged van rá, kérd szakember segítségét!

  1. Email fiók átnézése

Hasonlóan a laptopodhoz, az email fiókod is fontos része a mindennapoknak. Nézd át korábbi levelezéseidet, és amiről úgy érzed, hogy már csak a helyet foglalja, azt töröld ki! Ugyanígy a több száz olvasatlan levelet sem érdemes tartogatni, hiszen csökkenti az átláthatóságot.

  1. Nagytakarítás

Nincs is ennél alkalmasabb idő, hogy kicsit rendbe szedd a környezetedet: legyen az a saját szobád otthon vagy az aktuális albérleted. Takaríts ki, rendezd át a szekrényeid tartalmát, készülj fel az új szemeszterre!

  1. Egyetemi papírok ellenőrzése

Nézd át, hogy minden szükséges papírod meglegyen az új tanévhez. Ellenőrizd le, hogy rendben legyen a diákhiteled, ösztöndíjad, az igazolványaid vagy bármi, ami szükséges lehet a jövőben!

  1. Órarend összeállítása

Nem árt, ha minél hamarabb elkezded megtervezni, milyen lesz a következő féléves órarended. Így minden kapkodás és stressz nélkül nyugodtan végignézheted a tantárgyak leírását és a számodra legideálisabb időbeosztást készítheted el.

  1. Edzési rutin kialakítása

Tervezd meg előre magadnak, hogy szeretnéd megvalósítani a heti edzéstervedet. Ha eddig nem mozogtál rendszeresen, akkor itt az idő, hogy belevágj! Ne feledd, hogy megfelelő testmozgás kihagyhatatlan része az egészséges életmódnak!

  1. Költségvetési terv

Még ha nem is rendelkezel saját keresettel, jó, ha előre lefixálod, hogy mire mennyit tervezel költeni. Tedd átláthatóbbá a pénzügyeidet és bánj megfontoltan a pénzzel!

  1. Időtöltés a családdal

Használd ki a megmaradt heteket és tölts együtt egy kis időt a családoddal. Szervezz velük közös programokat, hiszen évközben erre már korlátozottan lesz majd csak lehetőséged!

  1. Szükséges könyvek, jegyzetek beszerzése

Nézd meg milyen tantárgyaid lesznek és azokhoz milyen kötelező irodalmat ajánlanak. Ha szükségesnek ítéled, vedd meg előre vagy kölcsönözd ki a könyvtárból, hogy biztos ne maradj le semmiről.

  1. Célok kitűzése

Ülj le és írd le egy papírra, hogy miket szeretnél elérni a következő időszakban. Kezdheted kicsiben is: a lényeg az, hogy megvalósítható és jól körülírt célok legyenek.

  1. Fesztiválok, bulik, pihenés

Végül pedig, ne felejtsd el jól érezni magad az iskola előtti napokban sem! Szakíts időt a kikapcsolódásra. a barátokkal közös programokra, mert most még semmi nem korlátoz ezekben. A következő féléved pedig újult erővel és élményekkel kezdheted el.

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

5 TIPP, HOGY A NYÁRON ÖSSZEGYŰJTÖTT ZSEBPÉNZED SOKÁIG VELED MARADJON

HATÉKONYSÁG – MELYIK MÓDSZER ILLIK HOZZÁD?

A LEGJOBB RENDSZEREZÉSI TIPPEK EGYETEMISTÁKNAK

7 HATÉKONY TIPP, HOGY ÁTLÁTHATÓ LEGYEN AZ EMAIL FIÓKOD!


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!