Még nem gondolkoztál az idei céljaidon? Ez a lista segít! - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Még nem gondolkoztál az idei céljaidon? Ez a lista segít!

Ki ne akarná fejleszteni saját magát? A legtöbben az újév alkalmával szoktak újévi fogadalmat tenni, hogy így sarkalják önmagukat a jobb és tartalmasabb életre és saját maguk javítására. Ha te is egy lennél azok közül, akik nem tettek fogadalmat, vagy úgy érzed, többre is képes lennél, de nincs ötleted, hogy hol kezdd el, ez a lista majd segít! Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet a tartalmasabb évkezdéshez.

Kép8

Olvasás

Ez egyértelműnek tűnhet, de manapság egyre kevesebben szánnak időt a könyvekre. Az olvasás nem csak, a szókincset bővíti, de nagyon nyugtató, relaxáló hatású is. Lehetőleg lazításként minden nap olvass 30 percet.

Testmozgás

Az egyik leggyakoribb újévi fogadalom a testmozgás. A rendszeres sportolás nem csak azért jó, mert jobban néz ki tőle az ember, hanem mert jobban is érzed tőle magad. A testmozgás javítja a vérkeringést és élénkíti a testet, ráadásul, ha reggel ezzel indítjuk a napot, akkor garantált a pörgős napkezdés.

Főzés

Ha nem tudsz főzni, akkor lehet ez az újévi fogadalmad. Ha pedig nem jelent gondot egy-egy finom fogás elkészítése, akkor érdemes ezt a tudást hasznos célra fordítani és vasárnaponként valami finomat készíteni magadnak és a családodnak.

Korán kelés

Ki ne szeretne sokáig lustálkodni? Sajnos a lazsálás pont a kreatív munka halála. Ha hozzászokunk a koránkeléshez, akkor sokkal több mindent tudunk elvégezni egy nap alatt. Ezt érdemes megfontolni!

Zene

Nagyon jó időtöltés lehet, ha elkezdünk zeneórákra járni, vagy megtanulunk játszani egy hangszeren. De ha erre nem futja az időnkből, a zene akkor is ott lehet velünk folyamatosan. Ülj le, csukd be a szemed, és hallgass meg egy pár számot a kedvenc bandádtól. A zenehallgatás jó stressz oldás lehet egy nehéz nap után.

Séta

Ha teheted, ahova csak tudsz, menj gyalog. A séta egészséges és jól megmozgat. Ha nincs időd az edzésre, akkor csak sétálj naponta annyit, amennyit csak tudsz.

Közösségi média

Manapság az emberek élete összefonódott a közösségi médiával. Vannak, akik mindenhova magukkal viszik a mobiljukat és egy percre sem hajlandóak megválni tőle. Nem szabad elfelejteni, hogy a közösségi oldalakon kívül is van élet. Jó célkitűzés lehet, ha megfogadjuk, hogy kevesebbet ülünk a mobilt nézve és többet foglalkozunk azokkal, akik ott vannak velünk személyesen.

Kirándulás

Menj el túrázni olyan helyekre ahol még nem jártál, és láss világot. Remek kikapcsolódás és jó testmozgás is egyben. Ha pedig külföldre mennél, az egy jó lehetőség új emberek és kultúrák megismerésre is.

Mondjunk igent

Ha egy új lehetőség nyílik meg előttünk, ne féljünk megragadni a lehetőséget és kihasználni azokat. Rengeteg új élménnyel és emlékkel lehet gazdagodni, ha az ember nyitott elmével jár és felismeri a lehetőségeket.

Segíts a rászorulóknak

Ha a helyzeted engedi, és úgy érzed, tudsz valamit tenni embertársaidért, ne félj lépni. Itt nem csak a nagy dolgokról van szó, mint az adományozás jó célokra, vagy az önkéntes munka. A mindennapos egyszerű kedvességek is sokat számítanak abban, hogy mások hogyan látnak minket, és hogy mi magunk milyen embernek tartjuk magunkat.

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

5 HOBBI AMI OKOSABBÁ TESZ

10 SZOKÁS, AMIVEL HÁTRÁLTATOD MAGAD

9 TIPP A SIKERHEZ

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!