LinkedIN tippek diákoknak | Blog | IQ Factory

LinkedIN tippek diákoknak

A diákéleted lassan véget ér, és utána vár a nagybetűs élet, benne az álláskereséssel és munkával? Ha lassan az egyetemi életed végéhez közelítesz, nagy segítségedre lehet egy LinkedIn profil. Ez a cikk abban próbál neked segíteni, hogy hatásosabb és profibb LinkedIn profilt tudj magadnak létrehozni, ezzel növelve az esélyeidet egy jó munkahely megtalálásában.

LinkedIn tippek

Először is, mi is az a LinkedIn? A LinkedIn egy olyan közösségi média felület, ami főleg álláskeresésre szolgál. A Facebookhoz hasonlóan itt is csinálsz magadnak egy saját profilt, amit kitöltesz az adataiddal, képet raksz fel magadról, kapcsolatokat kötsz,stb. A különbség ott kezdődik, hogy itt nem a barátaiddal chatelsz, hanem próbálod magadra felhívni egy jó munkahely figyelmét. Így a LinkedIn nagyban segíthet neked egy jó állás megtalálásában.

Tapasztalat

Írj bele a profilodba minden olyan tapasztalatot, amit relevánsnak ítélsz az álláskeresésedben, az olyanokat is, mint a nyári munkák, vagy a részmunkaidős állások.

Diákszövetkezet

Ha tagja voltál valamilyen diákszövetkezetnek, azt mindenképpen írd bele a profilodba, hiszen ebből is az látszik, hogy képes vagy csapatban dolgozni, tudsz önálló döntéseket hozni, és aktív vagy.

Utazás

Ha megfordultál pár érdekesebb helyen, ne fogd vissza magad, nyugodtan írd bele ezeket az élményeket a profilodba, de persze csak lényegre törően. Aki utazik, az aktív személyiségnek tűnik, ami mindig jó pont.

Karrier álmok

Érdemes lehet röviden és tömören leírni a profilodba, hogy mik a céljaid, az álmaid, hogy neked mit jelent az álommunkahely, és mik azok, amiket elvársz egy munkahelytől. Ebből a kis összefoglalódból fogja majd látni egy cég, tudod mit akarsz elérni, és vannak konkrét terveid a jövődet tekintve.

Profilkép

Egy jó profilkép elengedhetetlen ahhoz, hogy a LinkedIn-en komolyan vegyenek. Fontos, hogy a profilképed jó minőségű legyen. Ne legyen szemcsés, elmosódott, továbbá ne tegyél rá semmilyen filtert. A profilképeden úgy kell kinézned, mint aki állást keres, tehát elegáns ruhában, szép testtartással, lehetőleg egy egyszerű fehér fal előtt, hogy semmi ne vonja el a figyelmet a képen rólad.

Saját URL

Ha már elkészítetted a profilod, lesz lehetőséged az személyre szabni. Ilyen opció a saját URL létrehozása. Alapjáraton az URL egy hosszú megjegyezhetetlen betűkből és számokból álló sor lenne, de te beállíthatod a saját profilodra vezető URL-t, mondjuk a saját nevedre, így azt könnyű lesz neked is és a munkaadóknak is megjegyezni, továbbá így akár feltüntetheted a profilod az önéletrajzodban is.

Cégek

Ha van ötleted arról, hogy mit vagy hol akarsz dolgozni, akkor kezdd el követni az elképzeléseidhez legközelebb álló cégeket. Így folyamatosan tudod követni, hogy a cég mikor hirdet meg új állást, és milyen pozícióban.

 

 

 

 

 

 

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

ONLINE MUNKÁK DIÁKOKNAK

HOGYAN LÉGY MEGGYŐZŐ TELEFONOS ÁLLÁSINTERJÚN?

LEGGYAKORIBB HELYESÍRÁSI HIBÁK


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!