Hogyan légy meggyőző telefonos állásinterjún? | IQ Factory

Hogyan légy meggyőző telefonos állásinterjún?

Ha a közelmúltban jelentkeztél egy állásra, és az interjú telefonon zajlik majd, akkor jó, ha szem előtt tartasz néhány dolgot. Próbálj meg felkészülni a beszélgetésre, hogy sokkal magabiztosabb tudj majd lenni, amikor megcsörren a telefon. Ehhez ajánlunk most neked néhány tippet.


          Jegyezd le az interjú pontos dátumát és idejét

Ha álmaid munkáját próbálod épp megszerezni, nem vet túl jó fényt rád, ha elfelejted az interjút, másrészt így biztosan fel tudsz rá készülni még időben és nem fog váratlanul érni, ha megcsörren a telefon.

          Tervezd meg, hol szeretnéd a hívást bonyolítani

Mindenképpen gondolja arra, hogy hogyan zárod majd ki a zavaró tényezőket az interjú idejére. Legyen a telefonálás helye csendes, nyugodt, komfortos. Jó ha azt is ellenőrzöd, hogy tökéletes –e a telefonos vétel. Kellemetlen lehet, ha épp ez zavarja meg a beszélgetést.

          Beszélj nyugodtan, kimérten

Mondani persze könnyű, de próbálj meg teljesen koncentrált és nyugodt maradni. Beszélj lassan, kerüld az „ő”-zést, ha szükséges, inkább tarts néhány másodperc szünetet, hogy összeszedd a gondolataidat. Nyerj egy kis időt az olyan kifejezésekkel, mint a „természetesen” vagy „határozottan”.

          Ismerd a céget

Nem árt egy kis gyűjtőmunka a beszélgetés előtt. Illik tudni néhány alapvető dolgot a cégről. Ki a vezérigazgató? Mi a cég küldetése? Kik a versenytársai? Akár jegyzetet is készíthetsz magadnak, melyen téma szerint csoportosíthatod a lehetséges kérdéseket és válaszokat. Az is jó benyomást kelt, ha neked is vannak kérdéseid, hiszen ezzel is szándékaid komolyságát közvetíted a cég felé.

         Ne ess zavarba, ha a fizetésről esik szó

Jó, ha készítesz egy kis jegyzetet korábbi munkáidról, tapasztalataidról, képességeidről is, hiszen így a fizetési igényeidről is határozottabban tudsz majd egyeztetni. Tájékozódj arról is, hogy a cégnél milyen magasak az elvárható összegek.

         Legyen a közeledben innivaló

Ha kell egy kis gyorssegély a hosszan tartó beszélgetés közben, nem árt, ha van a közeledben egy pohár víz. Nem csak szomjúság vagy köhögés ellen jó, de segít abban is, hogy nyugodt maradj.

         Fejezd be frappánsan a beszélgetést

Ha az interjú végére értetek, mindenképpen próbálj meg egy egyszerű, de jól hangzó mondattal zárni. Köszönd meg a beszélgetés lehetőségét, mondd el, hogy nagy várakozással tekintesz a csapathoz való csatlakozásra, valamint érdeklődj a következő lépésekről.

Ha megfogadod a fenti tanácsokat és emellett önmagadat adod, az mindenképpen jó hatást fog majd kelteni. Sok sikert az álláskereséshez!

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

MÉG NEM GONDOLKOZTÁL AZ IDEI CÉLJAIDON? EZ A LISTA SEGÍT!

MUNKAVÁLLALÁS EGYETEM MELLETT- ANÉLKÜL HOGY BELEŐRÜLNÉL!

9 TIPP A SIKERHEZ

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!