11 hasznos tipp az egyetemi ingázók számára - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

11 hasznos tipp az egyetemi ingázók számára

A következőkben 11 olyan hasznos tippet és trükköt gyűjtöttünk nektek össze, ami különösen hasznos lehet az egyetemi ingázók számára. Ha odafigyelsz ezekre az apróságokra, máris sokkal megkönnyítheted az egyetemi életed, és az unatkozással töltött perceid száma is csökkenni fog.

1. Vizes palack

Érdemes mindig vinni magaddal egy palack vizet, hogy sose maradj szomjan, se az órákon, se a haza vagy az egyetemre vezető utad során. Azért is érdemes magaddal vinni egy palack vizet, hogy ne kelljen feleslegesen venned minden nap egyet a boltban vagy a büfében. Arról nem is beszélve, hogy fontos, hogy mindig hidratáltak maradjunk, hiszen ez is segít a koncentrálásban és a tanulásban.

2. Rágcsálnivaló

Ugyanúgy, akár csak az ivóvíz, az étel is fontos hogy mindig legyen nálad. Az étkezéseid között, könnyen elkaphat az éhség vagy az energiahiány, ilyenkor jól jön egy kis rágcsálnivaló. Lehetőleg legyen könnyen szállítható, ne foglaljon el nagy helyet, és törekedj rá, hogy a lehető legegészségesebb legyen. Ilyen nassolnivalóra jó példa egy gyümölcsös müzliszelet, vagy valamilyen szárított gyümölcs.

3. Egy jó hátizsák

Mivel messziről jársz be az egyetemre, fontos hogy minden fontos és nélkülözhetetlen kelléket magaddal tudj vinni. Ebben segít egy olyan hátizsák, aminek jó az anyaga, tehát bírja a strapát, és amiben elég hely is van az összes könyvnek és füzetnek.

4. Esernyő

Érdemes magadnál tartani egy esernyőt, legalább azokon a napokon, amikor az időjárás előrejelzés szerint esni fog. Jobb felkészülten nekivágni egy napnak, mint elázni, csak mert nem akartunk magunkkal vinni egy esernyőt. Válassz összecsukható típust, így azt könnyen elteheted akár egy kisebb táskába is.

5. Telefontöltő

Egy telefontöltő, mindig jó, ha van nálad. Szerencsére nem foglal nagy helyet, és kicsi a súlya, de nagy segítséget jelenthet, ha véletlenül elfelejtetted feltölteni a telefonod előző este. Így mindig elérhető maradsz a számodra fontos emberek számára.

6. Zene

Zenét hallgatva, sokkal jobb kedvvel, és gyorsabban telik az idő. Az egyetemre történő oda-vissza ingázásaid is érdekesebbé tehetők, ha viszel magaddal valamilyen zene lejátszására alkalmas eszközt a kedvenc számaiddal megtöltve.

7. Neszesszer

Ez főleg a hölgyekre vonatkozik, hiszen így sokkal könnyebben szállítható az ajakbalzsam, rúzs, kontaktlencse, vagy a smink. Érdemes ezeket mind egy helyen tárolni, hogy biztosan ne hagyjunk véletlenül semmit sem otthon.

8. Laptop

Az egyetemisták számára amúgy is elengedhetetlen egy laptop, hiszen a legtöbb beadandót, elektronikus formában kell már elküldeni a tanároknak, és mennyivel egyszerűbb ezt úgy megtenni, hogy a számítógép mindig veletek van. Így ráadásul könnyen elüthetitek a két óra közötti szünetet, egy lyukas órát, vagy a hazautat filmnézéssel, netezéssel esetleg tanulással.

9. Könyv

A könyvolvasás nem csak hasznos, de szórakoztató és relaxáló időtöltés is. Bárki könnyen találhat magának, egy ízléséhez passzoló könyvet, ami remek kikapcsolódást nyújthat. A hosszabb utakra, vagy unalmas szünetekre érdemes felkészülnöd egy könyvvel, hogy lekösd magad.

10. Készpénz

Mindig legyen nálad egy kis készpénz. Igaz, hogy ma már a legtöbb helyen akár egy érintéssel is fizethetsz a kártyáddal vagy akár a mobiloddal is, de nem árt felkészülni más eshetőségre is. A sarki kisboltban vagy az ital automatánál nem biztos, hogy boldogulsz készpénz nélkül.

11. Napirend

Érdemes előre eltervezni, hogy mikor mit fogsz csinálni az adott nap során. Így könnyen látható, hogy mire mennyi időd lesz, és hogyan tudod a maradék idődet beosztani. Próbáld meg tartani magad a napirendedhez, mert így könnyebben elkerülhetők a késések és kapkodások. Továbbá, ha tudod, az egyetemi órarendedet is úgy oszd be, hogy legyen mindenre időd. Mivel ingázol, nem érdemes kora reggelre pakolnod az óráidat, hiszen idő kell, hogy beérj az egyetemre. A legfontosabb, hogy úgy tervezd meg az órarended és a többi teendőd, hogy azért magadra is maradjon időd.

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

12 HASZNOS TÁRGY, AMI JÓ, HA VAN A KOLLÉGIUMI SZOBÁDBAN

31 NAP PRODUKTÍVAN – MINDEN NAPRA EGY TIPP

HASZNOS PÉNZSPÓROLÁSI SZOKÁSOK AZ EGYETEMRE


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!