Hol tanultak a legbefolyásosabb női vezetők | Blog | IQ Factory

Hol tanultak a világ legbefolyásosabb női vezetői?

A nők szerepe a politikában egyre növekszik, a gyengébbik nem is bejelentkezett a világ irányítására. Ezek az erős asszonyok mind folytatták tanulmányaikat, pedig legtöbbször ők sem politikusnak készültek. Ti is sokan aggódhattok a jövőt illetően, de számoljatok vele, hogy sokszor nem arra fog terelni titeket az élet, amerre azt szeretnétek. A világ legbefolyásosabb női vezetői sem kész vezérként kezdték, lássuk, hol és milyen szakokat végeztek a felsőoktatásban.

erős nő

Angela Merkel

A német kancellár a világ legbefolyásosabb asszonyaként hatalmas szerepet játszik világpolitikai színtéren. Fizikai kémia doktorit szerzett a Lipcsei Egyetemen, majd 12 éven át vegyészként tevékenykedett. Vegyészet és politika? Bizony, nem rokonterületek, ennek ellenére a berlini fal leomlása után Merkel a politika felé vette az irányt. 2005 óta Németország első női kancellárjaként vezeti az országot, a soron következő választásokon is jó esélyekkel indul.

Ellen Johnson-Sirleaf

Libéria köztársasági elnökeként Ellen Johnson-Sirleaf Afrika első választott női államfője. A 2011-ben Nobel-békedíjat is nyert asszony a Harvard Egyetemen szerzett mesterit közigazgatásból, majd Libéria pénzügyminisztereként dolgozott tovább. Íróként, közgazdászként és politikusként megmutatta, hogy a világ egy békésebb hely lehet mindannyiunk számára.

Michelle Bachelet

Chilében ugyancsak az első női elnök személyét ünnepelhették a 2006-os választásokon Michelle Bachelet személyében. Azóta második ciklusát tölti a vezetői székben, célja, hogy könnyebbé tegye a szegények életét, valamint küzdelmet folytat a gyerekek és a nők jogaiért. A Chilei Egyetemen szerzett orvosi diplomát, folyton harcol az egészségügy és az oktatás javításáért.

Erna Solberg

Erna Solberg a Konzervatív Párt vezetőjeként a Norvég Királyság első számú embere. A Bergeni Egyetemen tanult szociológiát és közigazgatástan, melyek közel álltak a politikusi pályához. 2013 óta tevékenykedik az elnöki pozícióban. Ha esetleg fogalmazási nehézségeid lennének, gondolj arra, hogy a norvég miniszterelnök legyőzte a diszlexiát is, melyet 16 éves korában diagnosztizáltak.

Aun San Suu Kyi

Egy újabb Nobel-békedíjassal van dolgunk, Aun Szan a mianmari katonai diktatúra felszámolásával 2016-tól az ország kormányfője. Az Oxfordi Egyetemen tanult filozófiát, politikát és gazdaságtudományt. Tanulmányait az ENSZ titkárságán hasznosította, de kórházakban is segített önkéntesként. Politikusként és emberjogi aktivistaként méltó helye van a legerősebb nők listáján.

Theresa May

A Konzervatív Párt vezetőjeként Theresa May, brit miniszterelnök az Oxfordi Egyetemen pallérozta tudását, földrajzból szerzett képesítést. Az ő személye is jó példa, hogy idővel ott fogod megtalálni a helyed az életben, ahol a legjobban érzed magad. Theresanak a politika volt ez a pálya, 2010-től belügyminiszterként dolgozott a kormány tagjaként, női és esélyegyenlőségi ügyekért felelt. 2016-tól Európa egyik legbefolyásosabb nőjeként igyekszik a „Brexit” következményeit kezelni, és jó úton vezényelni az Egyesült Királyságot.

Hogy mi a közös ezekben az erős nőkben? Mindannyian végigjárták a felsőoktatás lépcsőfokait, de szilárd elveik segítették őket igazán az életben. Neked mik az elveid, és te merre tartasz?

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!