5 idegen nyelv | Blog | IQ Factory

5 idegen nyelv, amelyet megéri megtanulnod

A nyár javában tart, bizonyára már te is elmerültél a fesztiválozás és a bulizás forgatagában, de ha az időd engedi, tartsd formában az elméd is!

Nagy valószínűséggel legalább középfokon tudsz egy nyelven, de vésd az eszedbe, hogy egy második nyelv elsajátítása könnyen kiemelhet a munka világába való bejutás során. Az angol nyelv fontosságáról senkinek sem kell ódákat regélnünk, ezért további másik „feltörekvő” nyelvekkel foglalkozunk, amelyek a 21. században egyre nagyobb teret hódítanak.

5 idegen nyelv melyeket kép

1. Mandarin

A mandarin nyelv Kína, Malajzia, Szingapúr és Tajvan hivatalos nyelve, és csaknem másfél milliárdan beszélik világszerte. A Facebook alapítóatyja, Mark Zuckerberg is elsajátította, sőt kínai feleségével napi szinten mandarinul társalognak. No, persze nem ez az egyetlen ok, hogy nekiess megtanulni ezt a különleges nyelvet. Kína gazdasága dübörög, és lassan a legnagyobb multi cégeket is lepipálják a piacon, évről évre egyre inkább terjeszkednek. Az angol az üzleti nyelv alfája és omegája, ezért nem valószínű, hogy le fogja váltani a mandarin nyelv a közeljövőben, de globális befolyása fokozatosan növekszik, és neked is jó ötlet lehet megismerkedni vele!

2. Német

Svájc, Ausztria és Németország az európai piaci színtér nagyhatalmai, és bizony ők javarészt németül intézik az ügyeiket, nem sokra mész náluk az angollal. Az anyanyelvi németet beszélők száma az Európai Unióban az első helyen áll, ezért megkerülhetetlen az üzleti élet szempontjából. Németország nem csak az „öreg kontinens” legnagyobb exportőre, hanem az Egyesült Államok legelső kereskedelmi partnere is az európai országok versenyfutásában. A német nyelv ezen felül fontos tudományos nyelvnek számít, és az interneten szörfölve is hasznosíthatod, mert a második leggyakoribb nyelv a világhálón.

3. Arab

Az arab nyelvet több mint 20 országban beszélik, és 300 milliós táborával a világon az ötödik legbeszéltebb nyelv. Számos nagy befolyásoltságú szervezet hivatalos nyelve, köztük az ENSZ, az Iszlám Konferencia Szervezete, az Afrikai Unió és az Arab Liga is. Tehát ha a diplomácia felé kacsintgatsz, akkor számolj ezzel a nyelvvel, mely az országok növekvő gazdasági fejlődése miatt is jó választás lehet. Továbbá a Közel-Keleten folyó, fokozódó nemzetközi helyzet következtében egyre nő a nyugati társadalmak arab nyelvre és kultúrára szakosodott munkaerő hiánya. A jövőre tekintve nem árt, ha felkészülsz arra az eshetőségre is, hogy Közel-Kelet és Európa szoros viszonyba kerül, és nagy jelentősége lehet az arab nyelvtudásnak.

4. Spanyol

A spanyol nyelv Európában és a tengerentúlon van jelen a legnagyobb mértékben, 400 millióan beszélik, így ha kedved támad kalandozni a kontinensek közt, akkor nem árt, ha beszéled a kasztíliai nyelvet. Bármelyik spanyol nyelvű ország is szerepeljen a célpontjaid között, biztosra veheted, hogy angoltudással csak egy átlagos turista személyét fogod megtestesíteni, de ha spanyolul is megszólalsz, a helyiek gyorsan elfogadnak, és könnyebben tájékozódhatsz. Természetesen az üzleti életben is kamatoztathatod a spanyol nyelvet, példának okáért az Egyesült Királyságban rengeteg olyan spanyol nyelvi készséget használnak a nagyobb vállalatok, melyekkel hasznosabbá válhatnak a szervezetüknek.

5. Japán

A végtelenül izgalmas japán kultúra már önmagában is indok lehet, hogy megtanuld ezt a nyelvet, erre még rátesz, hogy a világ harmadik legerősebb gazdasági nagyhatalmáról beszélünk. Roppant fegyelmezett és gyakorlatias nép a japán, a kutatás-fejlesztés terén kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek. Hívhatnánk a nyelvet a robotok nyelvének is, mert Japán mindig az élen jár a legújabb innovációk terén. Sajnos nem egyszerű megtanulni, ezért csak annak ajánljuk, aki valóban rajongásig szereti a japán kultúrát, és nem retten meg sok időt beleinvesztálni ebbe a csodálatos nyelvbe.

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!