Nyelvtanulás app | Blog | IQfactory

5 app nyelvtanuláshoz

A napokban olvastunk egy cikket, ami a nyelviskolák idejének végét rebesgeti, és az ingyenes online nyelvtanulás fejlődését, a közösségi nyelvtanulást emeli ki. Bár ennyire még nem szaladnánk előre, azért megnéztük mi a helyzet a nyelvtanuláshoz hasznos appok területén.

Íme a mai top 5-ös listánk:

1. Duolingo
Több kollégánk is ajánlotta, talán a legszórakoztatóbb nyelvtanuló oldal és alkalmazás. Ha valaha 2048 vagy Angry Birds függő lettél, most ugyanazt érezheted, csak még hasznod is van belőle: a napi leckékért pontokat kapsz, ezekért extrákat vásárolhatsz, sőt, igaz, drágán adják, 25 pontba kerül, de még flört-leckét is vásárolhatsz az adott nyelven. Minél több napig vagy aktív, annál több pontod lesz, de ha kihagysz egy napot, pontokat veszíthetsz. Amúgy elég jó kis agytorna, a fordításokon kívül hallás utáni megértésre és a kiejtésed helyességére is rámennek, ügyes srácok ezek! A weboldalukon és alkalmazásként is elérhető. Hajrá, tartsd boldogan Duo-t, a baglyot!

 

2. Babylon

Használtad még a jó öreg Országh-Magyar szótárakat? Vagy már csak a tesód polcán porosodnak? A többtucat nyelven elérhető Babylon szótár-app felgyorsítja a szavak kikeresését, és még a papír se vágja el a kezedet. 🙂 Elérhető iOS-re és Androidra, de még Windows-ra is. Ha pedig profi fordító szolgáltatásra van szükséged, a weboldalukon akár azt is megrendelheted. Nagyon hasznos, ha idegen nyelven folytatod tanulmányaidat, és esszé- vagy szakdolgozat írás közben nem kell váltogatnod a megnyitott ablakok között, hanem csak beírod a telefonodba a keresett szót, és egyből mehet a dokumentumodba!

 

3. Memrise

A klasszikus szókártyák modernebb, kiejtéssel támogatott verziója, itt is rengeteg nyelv közül választhatsz, sőt, arra is figyelnek, hogy amikor épp elkopna a tudásod, emlékeztessenek egy frissítő leckére. Jó időtöltés pl. amíg vonatozol hazafelé, vagy a kasszánál vársz a sorodra. A weboldalukat itt leled, mobilon is szuper, iOS, Anrdroid verziójuk van. Hasonló egyébként a magyar fejlesztésű LearnInvisible is, ahol szavak és képek egy-egy részletéből kell felidézned a keresett kifejezést.

 

4. Hemingway

Ha angolul tanulsz és írsz, ez az app olyan, mint egy jó fej szerkesztő, aki a hátad mögül súg. Szól, ha túl hosszú és komplikált mondatokat eszkábáltál össze, jelez, ha túlzásba viszed a passzív szerkezeteket, vagy megnehezíted az életed túl hosszú, komplikált szavak használatával. Mi úgy találtuk, hosszú távon tényleg segít az akadémiai írás fejlesztésében, és a nyelvtudás csiszolásában.

5. Busuu

Vegyük a nyelvtanulás legnagyobb barátját: az élő beszédet és gyakorlást, és a legnagyobb ellenségét: az időt, amit Facebookkal töltesz ahelyett, hogy fejlesztenéd magad. Na és most gyúrjuk össze a kettőt, ebből lesz a Busuu, ahol egy közösségi felületen megismerkedhetsz és beszélgethetsz az adott nyelv anyanyelvi felhasználóival, illetve app-ként magaddal is viheted. Így nem csak a nyelvet, de a kultúrát, gondolkodásmódot is átveheted, ki tudja, még talán össze is futhattok, amikor arra jársz! Használd ki, szerintünk kincset ér!

 

 

Neked is van hasonló a tarsolyodban? Oszd meg a Facebook oldalunkon!

Hasta luego!

IQfactory Team

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!