Tanulásra fel! Motiváló tippek kényelmes természetűeknek! | Blog | IQ factory

Tanulásra fel! Motiváló tippek kényelmes természetűeknek!

Biztosan találkoztatok már olyan kötelező feladattal, amihez semmi kedvetek nem volt. Az egyetemi évek alatt is becsúszhat egy-egy olyan teendő, amihez nincs semmi hangulatunk! Ezért, most olyan tanácsokkal szolgálunk nektek, amelyekkel motiválhatjátok önmagatokat, elősegíthetitek azt, hogy az ilyen helyzetekben is helyt tudjatok állni.

1. Minimalizáld a zavaró tényezőket!

Fontos, hogy semmi ne zavarjon minket tanulás közben, főleg ha olyan feladattal állunk szemben, amihez épp semmi kedvünk. Ha nem tudunk a munkára koncentrálni, mert valami eltereli a figyelmünket, az nem csak hatékonyságban, de időben is problémákat jelenthet. Például, ha nem tudsz odafigyelni úgy, hogy mások beszélgetnek körülötted, egy kávézó nem lesz alkalmas hely a tanulásra, valamint ha éppen kedvenc zenéidet hallgatod, akár ismered a szövegüket is, meglehet, hogy teljesítményed általuk romlani fog. A közösségi média, a telefonodra érkező értesítések, üzenetek, villogás, mind megzavarhat abban, hogy azzal foglalkozz, ami éppen lényeges lenne! Vegyél erőt magadon! Például, tedd le magadtól távol a telefonod, mielőtt belekezdenél a tanulásba és szüntess meg minden más zavaró tényezőt is magad körül!

2. Készülj fel a tanulásra!

Ismerős az érzés, hogy inkább bármi mást kitalálsz, csak tanulni ne kelljen? Túl éhes vagyok, elfogyott a vizem, kifogyott a tollam. Persze, minden megtörténhet, de éppen ezért érdemes felkészülni a tanulásra és mindent begyűjteni, hogy ezekkel már ne kelljen foglalkoznod! Ne hagyj magadnak egyetlen kifogásra alkalmas tényezőt sem!

3. Tartsd számon a feladataidat!

Nem túl jó érzés, amikor valaki ráeszmél, hogy még mennyi feladat vár rá! Segíthet, ha kisebb feladatokra bontod le teendőidet, ha kell, írd le őket egy papírra és pipáld ki, amivel kész vagy! Kezdd a rövidebb, egyszerűbb feladatokkal, hiszen azokkal gyorsan megvagy, és kicsit belerázódsz a dologba, mire elérsz a hosszabbakig. Ne próbálj egy ülésre több órányi feladattal végezni, nem is feltétlen fog menni! Adj elég időt magadnak mindegyikre!

4. Határozd el magad 5-10 percre!

Állíts be időzítőt és arra az időre adj bele mindent a munkába! Amennyiben nem vagy elégedett az eredménnyel, próbálkozz hosszabb időtartamok beállításával! Motiválhat majd, hogy látod, milyen eredményesen dolgozol, és mennyi mindent tudsz elkészíteni az adott idő alatt. Próbálkozz meg vele, hiszen sokaknak ez segít feladataik elvégzésében!

5. Jutalmazd meg magad!

Sokan a legapróbb kis ajándéknak is örülünk és jó érzés tudni azt is, hogy vár ránk valami, ha kötelességeink egy részével már végeztünk. Például minden második leírt oldal után, egyél egy csokit, igyál kávét, találj ki valamit, amitől úgy érzed, egy kicsit több kedvvel fogod tudni folytatni a rád váró teendőket!

Abban az esetben, ha rád is éppen küzdelmes feladatok várnak, próbáld ki tippjeinket és találd meg azt, amelyik hatásos számodra és segít, hogy motiváltabban és hatékonyan lásd el őket. Amennyiben további segítségre lenne szükséged, keress fel minket!

Még több segítség kell?

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

NEHEZEN MEGY A TANULÁS? – VÉGEZZ TESTMOZGÁST!

8 ÜTŐS ÉS 8 TILTOTT NASI TANULÁSHOZ

SEMMI KEDVED TANULNI? EZ A 15 GONDOLAT SEGÍT!


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!