Próbáld ki ezt a 10 dolgot idén nyáron! - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Próbáld ki ezt a 10 dolgot idén nyáron!

Elérkezett a nyári szünet, az a hosszú időszak, amikor végre kipihenheted magad, és nem kell attól félned, hogy túlzott szabadságérzet a tanulmányaid rovására megy. Az első pár nap, és hét mindig kellemesen telik, csak szunnyadsz az ágyadban, sorozatokat nézel, finomakat eszel. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a nyári időszak arra is tökéletes, hogy amire a rohanó egyetemi félév során nincs időd, arra most sort keríts. Ebben a cikkben 10 olyan dolgot fogunk bemutatni, amelyek örökre emlékezetesek maradnak számotokra, ha kipróbáljátok őket.

 

Önkéntesség

A nyár tökéletes periódus arra, hogy önkénteskedj. Számos olyan diákszervezet létezik, amelyeken keresztül külföldre is kijuthatsz és egy életre szóló élményeket és kiváló tapasztalatot szerezhetsz. Megismerheted különböző nemzetek hagyományait, szokásait, kultúrájukat és nem utolsó sorban nyelvet is tanulhatsz.

Kezdj el blogot írni!
El akarsz kezdeni egy új hobbit, de nem tudod pontosan, mit is szeretnél csinálni? Kezdj el blogot írni!

Fedezd fel a közeli könyvtárat!
Az egyetemi év alatt nagyon nehéz arra időt szánni, hogy nyugodtan tudj olvasni olyan könyvet, amit tényleg szeretnél is, (nem pedig azért veszed a kezedbe, mert muszáj). Használd ki a nyári időszakot arra, hogy felfedezd a könyvtár rejtett kincseit!

Tervezd meg a jövődet!
Most, hogy sokkal több szabadidőd van, és kevesebb stressz van rajtad, ideje megtervezni a jövődet. Döntsd el hova akarsz eljutni az elkövetkezendő években szakmailag. Tervezd meg azt, hogy milyen lépesek szükségesek a terved megvalósításához!

Tanulj új nyelvet!
A nyár mindig remek alkalom arra, hogy belekezdj egy új nyelv tanulásába.

Vállalj gyakornoki munkát! 
Találj az egyetemi képzésedhez és érdeklődési körödhöz illő munkahelyet, ahol rengeteg gyakorlati tudást szerezhetsz. Így egy kis extra pénzhez is hozzájuthatsz, amely megkönnyítheti a nyári költségeket.

Tanulj meg főzni!
Előbb vagy utóbb mindenkinek szükséges megtanulni, hogy kell főzni ( a zacskós leves és mirelit étel elkészítése nem tartozik bele a főzési tudományba) . Miért is ne próbáld elsajátítani a különböző főzési technikákat/praktikákat már ezen a nyáron?

Itt az idő, hogy felvedd a kapcsolatot a régi barátaiddal!
Találkozz a barátaiddal, akiket már rég nem láttál, hiszen tudjuk, hogy évközben nehezen összehozhatók a baráti összejövetelek. Menjetek kempingezni, grillezzetek, a lényeg, hogy minőségi időt tudjatok végre együtt eltölteni.

Szánj időt magadra!
Menj el sportolni, tornázni, fejleszd az izmaidat. Használd ki a jó időt és a közeledben lévő sportlétesítményeket, bicikli-futó utakat. Relaxálj, tölts el barátnőiddel egy délutánt a közeli szépségszalonban.

Merd megmérettetni magadat!
A nyár számos különböző versenyeket tartogat, például futóversenyek, Balaton átúszás. Az érem szépen mutat majd faladon, és nem utolsó sorban hatalmas büszkeséggel tölthet el. Bizonyítsd be magadnak, hogy bármire képes vagy!

 


 

 

És ezeket olvastad már?

Nyári munka tippek

Online munkák diákoknak

5 hobbi, ami okosabbá tesz

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!