Szakdolgozat tippek, appok tanuláshoz | Blog | IQfactory

5 app tanuláshoz

Indítunk Nektek egy sorozatot, amiben összegyűjtjük kedvenc appjainkat, amik különböző területeken megkönnyíthetik a diákéletet.

1. Trello

Képzeld csak el, ha a következő csoportos beadandónál végre egyértelmű és követhető lenne, hogy ki mit mikorra vállalt be, sőt, akár emlékeztetőket, körüzeneteket is küldhetnétek egymásnak úgy, hogy senki nem tud a „ja, ne jött át a mail” kifogással élni.. Na ezt tudja a Trello, egy-egy falra kitűzve és rendezve követhető minden lépés és feladat, akár a weboldalukon bejelentkezve, akár az alkalmazást is letöltve. Jó feladattűzdelést!

Trello

 

2. Spritz

Az átlagos olvasási sebességed most valószínűleg 220 szó/perc körül mozog. Mit szólnál, ha ez legalább másfélszeresére gyorsulna, mindezt úgy, hogy a szövegértés nem romlik? Ezen dolgoznak a Spritz srácok, alig várjuk, hogy a kész app letölthető legyen! Addig is egy kis előzetes és teszt, ami bemutatja, hogyan olvasol most, és mit jelent egy szöveg szavankénti olvasása a szó fókuszpontját középre helyezve:  ezen az oldalon egy teljes könyvet is elolvashatsz már ezzel a módszerrel, és ahogy fejlődsz, akár 600 szó/percre is gyorsíthatod olvasási sebességed. Mit szólnál, ha például ez a tudás már a következő vizsgaidőszak előtt rendelkezésedre állna? Szerintünk zseniális!

 3. Pomodoro

Egy korábbi bejegyzésben írtunk már a hatékony időbeosztásról, ebben segít a Pomodoro, azaz a klasszikus konyhai időmérő paradicsom egy appba sűrítve. 25-perces egységekben tarthatsz „tanulórohamokat”, majd egy-egy szünettel megszakíthatod. Érdemes kipróbálni tanuláshoz, dolgozatíráshoz, mi azt vettük észre, hogy ha látjuk az adott periódus végét, könnyebb ellenállni a Facebook csábításának, és nem cikázik ide-oda a figyelmünk.. Induljon a paradicsomcsata!

 

4. White noise alkalmazások

„Fehér zaj”, azaz valamilyen monoton háttérzaj. Ismered? Állítólag segít a fókuszálásban. Szóval ha neked nem jött be a tanuláshoz a néma csend, vagy az aláfestő zene, próbáld ki ezt, hátha megtalálod a leghatékonyabb formádat kihozó zajokat. Több appot is találtunk:

Simply Noise: ingyenes alkalmazás, kiszűri a háttérzajokat, több verziót is választhatsz.

RainyCafe: egyszerű, mint a neve- választhatsz esőt vagy kávéházi zsibongást.

Ambiance: 3500 zaj közül választhatsz, ha éppen a tengerparton, egy vízesésnél, egy esőerdőben, zongorapróbán, egy szélcsengő alatt vagy madarak között éreznéd jól magad, hát hajrá.

OmmWriter Dana: Ommm… Ez tökéletesen le is írja, mit tud az app. Még a gépelési hangokat is bambuszkopácsolássá alakítja, hátha így könnyebb lesz írnod azt a szakdogát.

OmmWriter Dana demo

 

5.  Things

Rengeteg jegyzetelős- teendőlistás appot találtunk, de a Things pont az egyszerűsége és szinkronizálhatósága miatt fogott meg minket. Fontossági sorrendbe teheted a teendőket, és ha kész, kihúzhatod őket, mindig szem előtt van és több eszközön is frissül. Pont ennyi kell.

 

Ha van Neked is kedvenc appod, amit tanuláshoz használsz, oszd meg velünk a Facebookon!

IQfactory Team


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!