Felnőttként az iskolapadban |Blog | IQfactory

Felnőttként az iskolapadban

 Egyre inkább kezdi elveszíteni a jelentését a tipikus diák megnevezés, ugyanis ma már egyre kevésbé létezik ilyen. Ugyanakkora eséllyel bukkanunk rá egy 30 feletti egyetemi hallgatóra, mint egy 20 évesre. Vajon mik lehetnek az okai annak, hogy ma már akár 70 éves korig rengetegen visszaülnek az iskolapadba?

felnottokt

A felnőtt diák az új tipikus diák

Házasság, gyerek, munka és egyéb kötelezettségek mellett nem lehet könnyű döntés visszaülni az iskolapadba. Sokkal nehezebb így folytatni a tanulmányokat. A mostani továbbtanulási lehetőségek azonban kedveznek a felnőtt diákoknak és ennyire könnyű dolguk azelőtt sose volt!

Felnőtt diákok? Kik ők?

Felsőoktatási intézmények 25 és 69 (vagy több) éves diákjai, azaz visszatérő diákok.

Miért mennek vissza?

Ahogy növekednek és fejlődnek a vállalatok, úgy várják el a fejlődést alkalmazottaiktól is. A munkaerőpiac egyre több tapasztalatot és elmélyültebb tudást igényel. Leginkább pályaváltoztatás, tudásfrissítés és elmélyítés, új tudás megszerzése és magasabb fizetés reményében térnek vissza a tanuláshoz.

Online tanulás

Hogy mik az online tanulás előnyei?

  • nem kell elhagynod az otthonod ahhoz, hogy tanulhass
  • kismamáknak tökéletes alternatíva
  • többségük gyorsított, így 16 hét helyett 8 hét alatt elvégezhető
  • kurzus specifikus online közösségek: blogok, tweet-ek, podcasts-ok, webcast-ok, chat-ek, fórumok

Fontos, hogy legyen hivatalos és valós a képzés. Nézz utána, mely képzések elfogadottak és hitelesek: ma már 12 000 érvényes és elfogadott online diploma és képesítés közül válogathatunk. Legyen az OKJ-s képzés, vagy egy általad keresett készség, szakma bevezetője a Udemy-n, érdemes folyamatosan csiszolnod, naprakészen tartanod tudásodat!

IQfactory

bloggomb


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!