A szakdolgozat írás ára |Blog | IQfactory

A szakdolgozat írás ára

Ha rátaláltál erre a bejegyzésre, akkor biztosan megfordult már a fejedben, hogy egy professzionális segítséget vegyél igénybe szakdolgozatod elkészítéséhez. Jelen írásunk elolvasása után garantáljuk, hogy miután ajánlatokat kapsz kézhez, megfelelő tájékozottsággal tudsz majd dönteni.

szdg

Nézzük meg, hogyan alakul egy szakdolgozat elkészítésének munkafolyamata:

  1. Témaválasztás és elfogadtatás
  2. Vázlat elkészítése és elfogadtatása
  3. Szakirodalom gyűjtése
  4. Primer kutatás elkészítése
  5. Szakdolgozat elkészítése
  6. Szerkesztés, stilizálás
  7. Ellenőrzés
  8. Esetleges javítások

A fentiek bizony időigényes feladatok akár egyedül csinálod, akár segítséget veszel igénybe hozzá. Ha úgy döntesz, hogy szakemberhez fordulsz, készülj fel rá, hogy az illető munkáját meg kell fizetned.

 

Miért érheti meg neked mégis?

Az elkészítés folyamatán ugyanúgy végig kell mennie egy tapasztalt írónak, mint neked. Nem mindegy azonban, hogy ezt mennyi idő alatt teszi meg. Egy adott témában járatos szakembernek pontos ismerete van a fellelhető forrásokról, naprakész az adott szakterületen és pontosan tudja, hogy milyen irányban induljon, amikor egy megbízással találkozik. Mivel a kutatás jellemzően sokkal több időt és energiát vesz igénybe, mint maga az írás, ez a felkészültség lényegesen lerövidíti a szakdolgozat elkészítésével töltött időt. Így könnyen előfordulhat, hogy azt a kutatást, amit te hetek alatt készítenél el, egy profi író napok alatt elkészíti. Meg kell tehát fizetned az idejét, azonban ő korántsem annyi munkaórára után szeretne fizetést kapni, mint amennyit neked megspórol. Hasonlítsd össze az időt és energiát (esetleg pénzt), amit megspórolsz azzal az összeggel, amit a szolgáltatásért fizetsz és azonnal látod, hogy számodra kifizetődő-e.

Ezen felül biztos lehetsz abban (amennyiben hivatalos szolgáltatóval van dolgod), hogy a kapott anyag jó minőségű, szakmailag korrekt és hozzásegít ahhoz, hogy megfelelő érdemjegyet szerezz.

hirl

 

Hogyan árazzák a szolgáltatást?

De vajon mennyi a szakdolgozat írás ára? Többféle módon lehet árazni a szakdolgozatokkal kapcsolatos szolgáltatásokat, azonban minden szolgáltató figyelembe veszi a következőket:

  • Tanulmányi szint
  • Nyelv
  • Terjedelem
  • Határidők
  • Kutatás specializáltsága

A fentieken felül azonban különböző szolgáltatók különböző módon közelíthetik meg az árazás kérdését.

 

Egyszemélyes vagy néhány fős szolgáltatók

Az egyszemélyes vagy néhány fős szolgáltatók jellemzően téma alapján áraznak. Ez azért történik, mert a szolgáltatást maguk nyújtják és a felkészültségi szintjük témánként változik. Nem valószínű, hogy aki pedagógiából naprakész, ugyanolyan naprakész marketingből vagy pszichológiából is. Azt szeretnék, hogy ugyanúgy megfizessék a munkájukat akkor is, amikor pedagógia témában írnak és akkor is, amikor marketing témájú dokumentumot vállalnak. Azonban amíg az előbbiből egy adott munkát 10 nap alatt készítenek el, a másikból ugyanazt 13 nap alatt, mert több időt kell tölteniük a kutatással és a szakirodalom összegyűjtésével. Egy ilyen szolgáltatónál egy marketing témájú dokumentum körülbelül 30%-kal többe kerül, mint egy pedagógiai témájú.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy van-e valami alapja ennek az árazásbeli különbségnek, illetve, hogy javasolt-e olyan szolgáltatóhoz fordulni, aki egymaga azt állítja, hogy minden témában jártas?

 

Cégként működő, nagy írói adatbázissal rendelkező szolgáltatók

A nagyobb szolgáltatók jellemzően elsősorban terjedelem alapján áraznak. Nagyobb cégek ügyfélszolgálatot üzemeltetnek, nagyobb volumenű megrendelést kezelnek és szükségük van egy egységesített árazásra, mert az ajánlatot nem az a személy adja, aki a megbízást elkészíti. Nem kell különbözően árazniuk egy marketing és egy pénzügyi témájú megbízást, mert az adatbázisukban található felkészült író mindkét témakörben. Az írók többsége kizárólag néhány témakörben ír, azonban ezekben maximálisan naprakész és ezáltal gyorsan és nagyon jó minőségben dolgozik. A terjedelem számítható karakterszámban, szószámban vagy oldalszámban. Az IQfactory-nál például 1 sztenderd oldal egyenlő 300 szóval vagy 1800 karakterrel, szóközökkel együtt.

Az oldalszámot tartalmi oldalak számaként kell érteni, tehát nem kell külön fizetni a fedőlapért, a tartalomjegyzékért, a hivatkozásokért, az ábrákért és a mellékletekért.

Kizárólag olyan esetekben alkalmaznak eltérő árazást, amikor a megbízás nem mérhető a dokumentum terjedelmében. Ilyenek lehetnek a mérnöki témáknál előforduló számítások, rajzok vagy ábrák, informatikai szakdolgozatoknál gyakran szükséges programozási feladatok, illetve akár a javítási, lektorálási megbízások is. Ilyen esetben az ügyfélszolgálat első körben árajánlatot kér egy, a témában járatos írótól és azután adja ki az árajánlatot a megrendelő részére.

19688107_s

Mennyi az annyi?

Összegyűjtöttük a Magyarországon megtalálható, szakdolgozatokkal kapcsolatos szolgáltatást nyújtók árait, amelyet itt összegzünk neked. Az összegzések oldalárakra, illetve egy tipikus 40 oldalas tartalmi terjedelmű dokumentumra vonatkoznak.

Oldalanként 40 tartalmi oldal
Alapképzés magyar nyelven 3,500 Ft – 3,900 Ft 140,000 Ft – 156,000 Ft
Mesterképzés magyar nyelven 3,900 Ft – 4,500 Ft 156,000 Ft – 180,000 Ft
Alapképzés angol nyelven 4,500 Ft – 4,900 Ft 180,000 Ft – 196,000 Ft
Mesterképzés angol nyelven 4,900 Ft – 5,200 Ft 196,000 Ft – 208,000 Ft

 

Amennyiben csak bizonyos részekben szeretnél segítséget kérni – a vázlat elkészítése, szakirodalmi áttekintés összeállítása, meglévő anyag kiegészítése vagy javítása – úgy a szolgáltatások egyedileg kerülnek árazásra, azonban a fenti oldalárak jó kiindulópontot adhatnak ilyen esetekben is.

 

Fizetési módok és ütemezés

A legtöbb esetben a szolgáltatók előleget kérnek a munka megkezdéséhez. Az előleg mértéke tipikusan 20%-30% között mozog. Óvakodj azoktól a szolgáltatóktól, akik nem kérnek előleget. Látszólag ezzel a saját kockázatodat csökkented; azonban a legnagyobb kockázatod az, hogy nem készül el a dokumentum. Addig, amíg nem jött lére szerződés közted és a szolgáltató között, illetve nem vett fel előleget a munkára, semmilyen hivatalos vállalást nem tett arra, hogy elkészíti a dokumentumot.

 

Ezekre nagyon figyelj oda

Hivatalos működés

Csak olyan szolgáltatást vegyél igénybe, ami mögött hivatalos szolgáltató áll. Kizárólag olyan weboldalról rendelj, ahol megtalálható a szolgáltató neve, címe, e-mail címe és telefonos elérhetősége. Óvakodj azoktól az oldalaktól, ahol ezek közül valamelyik nem található meg. Szintén kerüld a Gmail-es, Yahoo-s, vagy egyéb ingyenes szolgáltató által kínált e-mail címeket, mert ezek használói probléma esetén egyszerűen címet válthatnak és eltűnhetnek.

Adatvédelem

Szorosan kapcsolódik az előző ponthoz, hiszen egy nem hivatalosan működő oldalnak semmilyen kötelezettsége nincs, hogy az adataidat bizalmasan kezelje. Érdemes feltenned a kérdést, hogy a szolgáltató hogyan biztosítja az adatvédelmet?

Fizetés és számlázás

Mindig kérdezd meg, hogy a befizetett összegről kapsz-e számlát. Nemleges válasz esetén egy nem hivatalos szolgáltatóval van dolgod és a legalapvetőbb biztonság sem illet meg. Mindenképpen kerüld a készpénzes fizetést, ragaszkodj hozzá, hogy utalással vagy bankszámlára történő befizetéssel tudj fizetni.

Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek nélkül hivatalosan nem lehet online szolgáltatást értékesíteni. Amennyiben nem találsz ilyet egy adott oldalon, úgy javasoljuk, hogy állj tovább. Felhasználási feltételek (vagy szerződési feltételek) nélkül a szolgáltató nem tesz hivatalos vállalást semmire. Szerencsésebb esetben csak nem tartja a határidőt, szerencsétlenebben olyan dokumentumot kézbesít, amit már előzőleg felhasznált valaki. A szomorú, hogy ilyen esetben semmilyen jogodat nem tudod érvényesíteni, mert a feltételek hiánya miatt hivatalos szerződés nem köttetett.

Kommunikáció

Ez egy kényelmi szempontnak tűnhet, de egyáltalán nem az. Ha az első e-mailedre három nap alatt válaszolnak, akkor később sem számíthatsz gyorsabb reakcióra. Kérdezd meg, hogy milyen módon tudsz kapcsolatot tartani az íróval és ragaszkodj egy telefonos elérhetőséghez, amin elérheted a szolgáltatót. Természetesen a legjobb szolgáltatást olyan cégektől kapod, ahol folyamatosan elérhető ügyfélszolgálatot működtetnek. Egy ügyfélszolgálatot fenntartani nem kevés pénzbe kerül, így a legtöbb szolgáltató megspórolja.

Itt olvashatsz arról, hogy az IQfactory hogyan felel meg a fentieknek: http://iqfactory.hu/mielott-dontene/

Reméljük, hogy hasznosnak találtad az írásunkat! Ha bármiben a segítségedre lehetünk, fordulj hozzánk bizalommal az alábbi űrlap kitöltésével, illetve a +36 70 411 5779-es számon.

keyboard-621829_640

IQfactory

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!