Ugyanaz az esszé, feleannyi stressz: így írd meg! | Blog | IQ Factory

Ugyanaz az esszé, feleannyi stressz: így írd meg!

A beadandó írás mindig nagy stresszel jár számodra? Most megmutatjuk, hogyan írd meg gyorsan és egyszerűen. Nem kell mást tenned, csak betartanod ezt a pár apró tanácsot, és hidd el, nem fog többé stresszt okozni egy beadandó sem.

 

ugyanaz az esszé

 

Idő

Az első legfontosabb szabály, hogy ne hagyd az utolsó pillanatra. A lehető leghamarabb kezd el írni, hogy legyen időd jobban elmélyedni a témában és többször is átolvasni a forrásokat és természetesen a kész dolgozatot is. Ha hamar elkezded, még eszedbe vannak azok az instrukciók vagy ötletek, amiket a tanárod adott és segítségedre lehetnek. (Ha esetleg nem jegyzetelted volna le őket.)

Írj vázlatot

Írj rövid vázlatot, amiben külön egységekre bontod a kiadott feladatot. Ezáltal jobban átlátod az egészet és nem fogsz olyanról írni, ami nem kapcsolódik hozzá. Jobban tudsz fókuszálni és koncentrálni az adott témára, amivel rengeteg időt tudsz spórolni azzal, hogy ha a vázlatod szerint haladsz.

Bekezdés – tárgyalás – befejezés

A bevezető megírása az egyik legnehezebb, már ha ezzel kezdenél, ugyanis honnan tudhatnánk pontosan előre, hogy miről is fog szólni a dolgozat? Ezért azt ajánljuk, hogy kezd a tárgyalás résszel, ahol kifejted a kiadott témát, leírod saját gondolataidat. Ezután a bevezető roppant egyszerű, hiszen a vázlatot és a tartalmi részt használva össze lehet foglalni, hogy miről is lesz szó az esszében. A befejezés, pedig szinte ugyanaz, csak itt már a felvetéseidet igazolni is tudod eredményekkel.

Ezekkel az apró trükkökkel, gyorsan és stressz mentesen meg tudod írni a beadandódat.

Még több segítség kell?

 

 

 

 

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!