PPT finomságok, amikről tuti nem tudtál | Blog | IQfactory

PPT finomságok, amikről tuti nem tudtál

Biztos te is számtalan előadást készítettél eddigi egyetemi éveid alatt, és még fogsz is egy párat. Ezekkel a praktikákkal biztosan pislogni fog hallgatóságod és legközelebb már ők is bevetik a nálad látott eszközöket!

pptfin

Szeretnéd, hogy képeidben legyen egy kis egyediség és ne azokat kelljen egy az egyben felhasználnod, amiket a keresőben találsz? Ne aggódj, nem kell PhotoShop zseninek lenned, a PowerPointtal is tudsz egyedit alkotni. Legyen látványosabb, gördülékenyebb a prezid ezekkel a trükkökkel!

 

1. Háttér eltávolítása

Megtetszett a képen egy alak, tárgy, bármi, viszont a kép többi része nem szükséges, netán nem szalonképes? Hát távolítsd el!

Jelöld ki a képet / Eszköztár: Formátum / Háttér eltávolítása

Ha benne maradna egy-egy háttérrészlet, csak jelöld meg a „további eltávolítandó részek” gombbal.  Nem is volt olyan bonyolult, igaz?

pptkepszerk

 

2. Wordcloud-ot kezdődiának!

 Egyfajta tartalomjegyzékként is felhasználhatod, csak annak egy sokkal színesebb és trendibb formájában. Lényege, hogy pakold fel rá a prezentációd és témád legfontosabb kulcsszavait, és élvezd a végeredményt. Színes és megjegyezhető eredményt kapsz a szokásos, unalmas tartalomjegyzék elemeinek felsorolása helyett. Diplomavédésnél például jó ráhangolódás a vizsgabizottságnak is, ahol pár szóban már látják is, miről fogsz beszélni.

Itt tudsz ilyet készíteni:

http://www.edudemic.com/9-word-cloud-generators-that-arent-wordle/

handprint

 

3. Mondd el infografikában!

Túl terjedelmes a szöveged vagy átláthatatlan? Esetleg szeretnéd logikusabban felépíteni, hogy könnyebben megjegyezzék és emlékezzenek rá? Használd az infografikát! Ezekkel az infográfokkal lehetőséged nyílik felturbózni prezid, folyamatokat és statisztikákat, de igazából bármit, amit csak szeretnél, el tudsz mondani, illetve mutatni érdekesen és átláthatóan. Szerintünk próbáld ki! Utána már a bevásárlólistádat is infografikában akarod majd elkészíteni.

Készíts ingyenesen infografikát itt: http://piktochart.com/

 

infogr

 

4. Hasznos billentyűkombinációk

Ezek a billentyűkombinációk tuti, hogy a legjobb barátaid lesznek prezentációid alkalmával!

Windows gomb + P  : a kivetítő és a képernyő között tudsz váltani vele, akár másolva, akár kiterjesztve a képernyőt

F5 : a legelejétől tudod teljes képernyőn mutatva elindítani vele a prezid

Shift+ F5 : hasonló funkciói vannak, mint a fentinek, azzal a különbséggel, hogy ezzel nem a diasor legelejéről indíthatod el vele a prezid, hanem az adott diától, amin éppen rajta vagy. Hasznos, ha az előadásod végén egy kérdés miatt elő kell keresned egy diát, ide-oda lépegetés helyett.

Mazsolázhatsz még hasonlókat az Office oldalán.

 

5. Firkálj az előadásod alatt!

Lemaradt egy fontos dolog a diáról? Esetleg nem egyértelmű vagy kiegészítenéd valamivel? Vagy csak ki szeretnél emelni valamit? Firkálj vagy jegyzetelj a diára, akár a prezid közben.

Kivetítés közben az adott diára jobb klikk / Egérmutató beállításai / Válaszd ki, hogy mit szeretnél: kiemelni, virtuális golyóstollal vagy filccel írni

scribble

Jó preziket!

IQfactory Team

 

bloggomb2


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!