Szakdolgozat írás hibái | Blog |IQfactory

5 dolog, amit érdemes elkerülnöd szakdogaírás közben- de biztosan nem fogod…

Képzeld el a következő jelenetet: végzős egyetemista vagy, már itt az április, de még egy szót sem írtál a szakdolgozatodból… Furán hangzik, mi? Ébresztő, Rólad van szó!!! Ideje kikapcsolni a tableted, leszállni a Facebookról és megnézni, milyen tippekkel készültünk Neked mára, hogy jobban haladj az írással. Aztán nyomás, munkára!

1. Ne halogass tovább!

Nem fog eltűnni a feladat, és könnyebb sem lesz. Ha már megtaláltad a témád, a legjobb, ha egyszerűen csak nyitsz egy üres Word dokumentumot, és nekiállsz gépelni. Ne formázz, ne szerkessz, ne ragadj le, csak írj le mindent, ami eszedbe jut, később ráérsz csiszolni rajta. Annak, hogy nekiálltál dolgozni, ne becsüld alá a pszichológiai hatását, mert sokkal motiváltabban fogsz dolgozni, még ha az iromány egy része kukába is fog kerülni.

 

2. Ne kérdezgesd a többieket, ők hol tartanak!

Úgyis hazudni fognak, és Te csak rosszabbul érzed tőle magad, a végén meg még balhé is lesz a versengésből. No meg időd sincs ilyesmire, ugye?

 

argument-238529_1280

 

3. Ne pánikolj!

A nem is annyira távoli jövőben (kb. a munka felénél) eljutsz arra  a pontra, amikor az önbizalmad romokban fog heverni, és úgy érzed, legegyszerűbb lenne mindent egy mozdulattal törölni és újrakezdeni. Ne tedd. Ez így van jól. Majd elmúlik.

 

4. Ne is próbálj normális életet élni!

Mától kezdve a következő pár hónapon át az életed nem Te kontrollálod. Teljes mértékben a szakdolgozatod fog uralkodni fölötte. Vele alszol el, vele álmodsz, és ez lesz az első dolog, ami reggel eszedbe jut. Nincs több idő a bulikra, barátokra, és még az evés is időpocsékolásnak fog tűnni. Raktározd el a pizzafutár telefonszámát, néhány zacskós levest, ők lesznek a legjobb barátaid. A szakdolgozatod bizony egy önző kis dög.

 

5. Ne várd, hogy a családod megérti

Az egyetemen kívüli barátaid és a családod próbálnak majd nagyon támogatóak lenni, még talán meg is kérdezik, miről írsz. Te pedig a legapróbb részletekig el fogod nekik mesélni, és abban a percben ők azonnal egy távolba révedő tekintetre váltanak.. És ekkor hallottad őket utoljára érdeklődni szakdolgozatod hogyléte felől. Nem gonoszak ők, továbbra is szeretnek, csak nem túl érdekes nekik ez a téma.

 

Jó munkát!

IQfactory Team

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!