Pedagógus portfólió 2020: : infók, tippek és trükkök, hogy biztos sikeres legyen a minősítésed 2020-ban is - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Pedagógus portfólió 2020: : infók, tippek és trükkök, hogy biztos sikeres legyen a minősítésed 2020-ban is

EKözeleg a pedagógus portfólió 2020 évi leadási határideje, ám még bőven van időnk színvonalas anyag összeállítására. Nem árt azonban időben elkezdeni a dokumentumok megszerkesztését, hiszen a jó munkához idő kell. Ideális esetben cikkünk megjelenésekor már rendelkezel elképzeléssel arról, hogy hogyan fogod összeállítani az anyagot, de ha még a folyamat elején jársz, akkor se aggódj: összeszedtük a legfontosabb információkat arról, hogy mit kell tartalmaznia a pedagógus portfólió 2020-as verziójának.

Az egyik legfontosabb a határidő. A pedagógus portfólió dokumentumainak feltöltési határideje 2020. november 25. Ez a határidő egyaránt vonatkozik a Pedagógus I., Pedagógus II., a Mesterpedagógus és a Kutatótanár fokozatokra is. Az összeállított dokumentumokat a www.oktatas.hu/pem oldalra kell feltölteni, ahova teljes portfóliók feltöltését várják. Egyszerűsített portfóliók feltöltésére jelenleg nincs lehetőség.

Csakúgy, mint az előző években a portfólió feltöltése előtt az intézvényvezetőhöz minősítési kérelmet kell benyújtani, aki a „KIR személyi nyilvántartás” menüben engedélyezni fogja a dokumentumok feltöltését. A feltöltésre való jogosultságról egy automatikus e-mailt kapnak a jelentkezők az Oktatási Hivataltól.

A pedagógus portfólió minden olyan tárgyból készíthető, amelyet minimum 2 órában oktatunk, viszont a jelentkezés során megjelölt tárgyakból szükséges összeállítani a dokumentumokat. Olyan videókat és képeket nem lehet feltölteni a rendszerbe, amelyeken látszódnak a diákok.

Tipp: Színesíthetjük portfóliónkat minél több diákunk által készített munkával. Ügyeljünk a személyiségi jogok védelmére, igyekezzünk olyan képeket készíteni, amelyeken nem szerepelnek a diákok, illetve takarjuk ki őket, valamint a nevüket a fényképekről.

A személyes adatokkal mindenképp körültekintően bánjunk. Az egyéni fejlesztési tervek, tanulók munkái, csoportprofil, szülők levelei és visszajelzések esetén alkalmazzunk általánosított adatokat pl. xy, zz stb., vagy kitalált neveket adjunk meg. Kitalált nevek esetében mindenképp jelezzük a dokumentumban, hogy nem valós adatokról van szó.

A Pedagógus portfólió 2020 formai követelményei:

  • PDF formátum
  • Times New Roman betűtípus
  • 12-es betűméret
  • 1,5-es sorköz beállítás
  • 2,5 cm-es margó mind a négy oldalon – „normál margó”
  • a terjedelem tekintetében nincs ajánlás a legfrissebb útmutató szerint

Az Oktatási Hivatal útmutatóját mindenképp alaposan tanulmányozzuk át a portfólió összeállítása előtt. A Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez szükséges útmutatót megtalálod IDE kattintva, vagy tájékozódj a www.oktatas.hu/kiadvanyok oldalon.

Az útmutatóban több minta és sablon is szerepel, ám ezek használata nem kötelező, kiindulópontként szolgálnak, így bátran töltsd fel saját dokumentumodat.

Tipp: A dokumentumok összeállítása előtt ne felejtsd el megnézni a sablonokat, hogy képet kapj az elvárásokról, ám személyesebbé teheted az anyagodat, ha nem követed 100%-ig a mintát, hanem egyedi megoldásokat alkalmazol.

Előfordul, hogy olyan dokumentumokat és kér a rendszer, amelyeket számodra nem kötelező feltölteni. Ennek tipikus esete például a művészeti tevékenységhez kapcsolódó anyagok. Ilyen esetben annak helyére egy nyilatkozatot kell feltölteni, amely tartalmazza, hogy az adott dokumentumot nem kívánjuk feltölteni.

Az önéletrajzunkkal nem kell foglalkoznunk, mivel a rendszer automatikusan importálni fogja a KIR-ből személyes adatainkat és a végzettségre vonatkozó információkat. Szakmai tapasztalatainkat pedig a „Profil” menüből tölti be a szoftver. A diplomamásolatokat és továbbképzések tanúsítványait nem szükséges feltöltenünk a rendszerbe.

Tipp: Mindenképp nézzük meg, hogy milyen szakmai tapasztalataink szerepelnek az adatbázisban, mert előfordulhat, hogy hiányos a paletta. A pedagógus-továbbképzésben való részvételt, publikációs tevékenységet, nyelvismereteinket egészítsük ki, hogy teljes képet kaphassanak rólunk az elbírálás során.

Ha utána nézel a követelményeknek, és megfogadod tippjeinket a pedagógus portfólió 2020-as időszakban való leadására, akkor garantáltan pozitív elbírálásban részesülsz. Ha azonban szükséged van még egy kis segítségre, bátran fordulj hozzánk elérhetőségeink egyikén!

PEDAGÓGUS PORTFÓLIÓ MINTA

PEDAGÓGUS PORTFÓLIÓ 2019

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!