Google books és scholar szakdolgozathoz | Blog | IQfactory

Barátaid, a Google Scholar és a Google Books

Ha már használod őket, ugorhatsz is a következő témára, de ha még nem, akkor most nagyon fogsz minket ezért szeretni… A dokumentumok elméleti hátterének összegyűjtéséhez és megírásához ma már egyre kevésbé jársz könyvtárba, és inkább online forrásokból  gyűjtöd az infókat, ez biztos. De elég nehéz szűrni, hogy mi az, ami egy akadémiai íráshoz megbízható, megfelelő alátámasztást ad, és nem csak egy blogbejegyzés vagy cikk hitelességét tudja adni.

A Google Scholar szakmai magazinok, kutatási beszámolók és publikációk gyűjteménye, így amellett, hogy valóban hiteles szerzőt ad, a hivatkozásokban is releváns forrásokat tudsz általa megjeleníteni.

IQfactory tipp: keress rá az adott témakörre, és a felhozott találatok között sok ingyenesen letölthető cikket fogsz kapni. Lesz köztük, ami fizetős, ám ezeknél is fel van tüntetve egy absztrakt, amiből a szerző fő mondanivalója már kiderül, ez alapján el tudod dönteni, megvásárolod-e a teljes anyagot. Használd egészséggel!

A Google Books is ugyanezen az elven alapul, bár itt ritkábban férhetsz hozzá teljes könyvekhez. A keresett szavakat, témaköröket azonban felhozza pár mintaoldalon, így akár még meg is találhatod benne pont azt, amit keresel, vagy kaphatsz egy képet, hogy érdemes-e könyvtárba indulnod, mert valóban ez lesz a könyv, amit keresel.

IQfactory tipp: mind a publikációknál, mind a könyveknél érdemes rákattintani a „cited by” és „related articles” opciókra, így még több cikket kapsz az adott témában, ezzel jelentősen csökkentheted a kutatással töltött időt.

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!