Miért tanulj meg programozni 2015-ben? | Blog | IQfactory

Miért tanulj meg kódolni 2015-ben?

Lehet, hogy ezen még nem is gondolkodtál, de ha ismered a programozás alapjait, egy csomó előnyre tehetsz szert tanulmányaid, munkád, de akár a mindennapjaid során is. Nem is beszélve arról, ha saját vállalkozás indításán töröd a fejed: egészen máshogy fogsz egy weboldal felépítéséről, egy webshopos eladási folyamatról, vagy éppen a vevőkezelésről gondolkodni, ha érted, mi zajlik a háttérben. Felejtsd el a sztereotípiákat, ami a programozókról eddig a fejedben volt: nem számít a korod, nemed, az aktuális szakod, vagy éppen a munkaköröd, vágj bele a programozás megtanulásába, érdemes!

coding

Akkor nézzük:  ezért érdemes megtanulnod programozni:

1. A programozás megtanít rendszerben látni, problémákat elemeire bontani, és azokat logikus lépésekben megoldani: ez nem csak a számítógép előtt hasznos.

2. A programozással edzésben tarthatod az agyadat: nem csak a problémák lebontásában és megoldásában, de legújabb ötleteid megvalósításában is segítségedre lesz új tudásod.

3. Mert jön utánad egy generáció, akinek ez már gyerekjáték! Az Egyesült Államokban például sokan már gyerekkorban megtanulnak programozni (az Hour of Code program segítségével). Ahhoz, hogy lépést tarthass ezzel a fiatal generációval, tanulj meg programozni te is, így könnyebb lesz köztetek az együttműködés, a kommunikáció, vagy éppen a munkahelyi csapatmunka.

child-636022_640

4. A közeljövőben sokkal több lesz a programozói állás, mint amennyit a programozók be tudnak tölteni. 2020-ra nagyjából 2-3szor több számítástechnikai állásajánlat lesz, mint amennyi ember alkalmas lenne egy ilyen pozíció betöltésére. (Forrás: code.org)

5. Előremozdítja a karriered, anélkül hogy vissza kellene menned az egyetemre: átlagosan mindössze 3 hónapig tart a 4 év helyett, és persze nem is kerül annyiba.

6. Megemelheti a fizetésedet: a számítástechnikai állások a legjobban fizető munkahelyek közé tartoznak.

7. Sokkal rugalmasabb munkabeosztásra számíthatsz: a legtöbb programozói munkahely elég rugalmassággal és függetlenséggel jár. Gyakorlatilag bármikor és bárhol el tudod végezni a munkádat.

AU9LJF62Y8

8. Jobban megérted, mi történik az üzletedben, munkahelyeden: segít jobban megérteni, hogy milyen technológiai vonatkozásai vannak a cégednek, illetve sokkal könnyebben kommunikálhatsz a technológiai csapattal is.

9. Pénzt takaríthatsz meg a saját kezdő vállalkozásodhoz: ha nem kell az induláshoz egy programozót alkalmaznod, akkor máris pénzt spóroltál meg, amit start-upod más területeire költhetsz.

10.  Kódolni menő.

 

Ha a mi nézőpontunk mellett Bill Gates, Mark Zuckerberg, vagy Will.I.Am biztatása is érdekes lehet, nézd meg ezt a videót:

 

 

Megjött a kedved? Akkor keress rá gyorsan, mi a Neked való programozás oktatás! Ha van tanácsod, bevált tanfolyamod, várjuk egy kommentben!

IQfactory


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!