Milyen a jó tanulótárs?|Blog |IQfactory

Kivel tanulj együtt?

4 példa arra, hogy a tanulótárs hatékonyabbá teszi a tanulást, felkészülést:

A tanulótársad új nézőpontot nyújthat számodra.

A tanulással eltöltött idő szórakoztatóbb lesz.

Nő a motivációd és a tanulásra való hajlandóságod.

Elvárod magadtól, hogy ne maradj le a partneredtől.

 

studybuddy

 

Tudd meg, hogy melyik típus táborát erősíted, így könnyedén kiderítheted, hogy milyen társat célszerű választanod magad mellé:

studybuddy1

 

Hogyan legyünk jó tanulótársak?

Tűzzetek ki célokat közösen és kérjétek számon egymástól a haladást! Osszátok meg a céljaitokat és ellenőrizzétek, hogy jó irányba haladtok-e!

Tanulj meg tanítani! Osszátok fel a tanulnivalót ahelyett, hogy közösen tanulnátok minden anyagot. Tanuld meg a saját részed olyannyira, hogy megtaníthasd a társadnak is! Ezzel a trükkel jobban tudsz majd jegyzetelni és könnyebben megérted a tananyagokat.

Vitassátok meg a tanulnivalót! Beszélgessetek arról, hogy mit tanultok. Ha a tanulótársad máshogy látja a dolgokat és megosztja a gondolatait veled, akkor könnyen meglehet, hogy másképp látod majd te is. Ez azért is jó módszer, mert ha beszéltek róla, könnyebben megjegyezhetitek az információkat.

Egy kis versengés belefér! Jó motiváció lehet, hogy aki kevesebb pontot ért el a versenyben, tesztben, meghívja a másikat egy sütire.

Oszd meg a sikeres stratégiáidat, trükkjeidet a partnereddel! Ha úgy érzed, hogy mélyponton vagy, kérdezd meg a tanulótársadat. Minden embernek más segít és lehet, hogy a különböző stratégiákból megalkothatod a sajátodat.

Támogasd a társad! Ha a dolgok rosszra fordulnak és összecsapnak a hullámok a feje felett, bátorítsd, vagy csak hallgasd meg.

Légy online! A mai világban nem kell azonos helyen tartózkodnotok a társaddal. Az internet számos segítséget nyújt neked az online tanulótársad felkutatásában. Segítségedre lehetnek a különböző fórumok, a közösségi médiáról, skype-ról és Google hangoutsról nem is beszélve.

 

IQfactory

bloggomb

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!