9 sikeres ember tanácsa fiataloknak |Blog | IQfactory

„Ha ezt 22 évesen tudtam volna..”- 9 sikeres ember tanácsa

Sok év távlatában könnyű bölcsnek lenni. Ilyenkor az ember visszarohanna fiatalkori énjéhez és fülébe súgná az idők alatt megszerzett tapasztalatait és jó tanácsait, hogy ne botoljon meg annyiszor az előtte álló úton. A LinkedIn által megkérdezett szuper sikeres emberek tanácsait és tippjeit összegyűjtve reméljük kapsz pár inspirációt, ha éppen sötétben tapogatózol és nem is tudod még pontosan mi is fog kisülni ebből az egészből, csak csinálod, mert tudod, hogy idővel kitisztul majd minden.

sikeresembtan

Használd ki, amit a technológia nyújt! A következő évek óriási innovációkat fognak hozni, és nem csak a most jól jövedelmező tech iparágat, hanem a hagyományos szektorokat is érdemes ‘felrázni’. Viszont fontosabb, hogy amit csinálsz, azt szenvedéllyel csináld, mint csak azért belevágni a tech bizniszbe, hogy vagyonokat keress. Ha újra 22 lehetnék, már egész fiatal koromtól olyan dolgokkal szeretnék foglalkozni, amik teljesen átformálják a világot! És persze ne felejts el élni, maradj fent sok napfelkeltéig, ismerj meg annyi embert annyi utazáson, amennyi csak lehetséges! Ha van lehetőséged utazni, ragadd meg két kézzel a lehetőséget, és ne hagyd otthon a fogkefédet!”  (Sir Richard Branson, a Virgin Group alapítója)

images

Fotó: LinkeIn

 

Légy rövid. Az iskolával ellentétben, ha hatékonyabb akarsz lenni munkád során, fogd vissza a terjedelmet, legyen az e-mail, prezentáció, vagy egy riport. Minden akkor éri el a tökéletes terjedelmét, amikor éppen csak teljessé válik. Minden, ami ennél több, már túl sok. Az én szabályaim: ötmondatos e-mail, tíz diás PPT húsz percben, egyoldalas riport.” (Guy Kawasaki, üzleti tanácsadó, író)

 

„Bárcsak visszamehetnék, és azt mondhatnám magamnak: Arianna, a teljesítményed javulni fog nem csak a kemény munka hatására, hanem a pihenés, kikapcsolódás és megújulás is elengedhetetlen hozzá.”  (Arianna Huffington, The Huffiongton Post elnöke).

 

Bárcsak tudtam volna azt, amit most tudok, hogy a bizonytalanságnak is van szépsége, és rengeteg bölcsességet rejt magában. Megnyitja az ismeretlenbe vezető utat, és maga az ismeretlen az, amely folyamatos megújulásra késztet.”  (Deepak Chopra )

 

Halogass bármit, csak az utazásokat ne! 22 évesen visszautasítottam egy utazással, kalandokkal járó újságírói állást Alaszkában egy  ‘biztos munkahelyért’, ami aztán 3 hónap múlva megszűnt. Pár év múlva adódott a következő alkalom, hogy külföldi munkagyakorlatra menjek, és életem legjobb döntése volt, hogy elvállaltam! Sokan halogatják az utazást: ha majd stabil jövedelmük lesz, ha majd a gyerekek nagyobbak lesznek, ha majd elég félretett pénz lesz a nyugdíj mellé… aztán szép lassan megöregszenek és talán már túl késő is lesz a túrázáshoz, felfedezéshez. Ezért azt javaslom, ha jön a lehetőség világjárásra, ragadd meg, vagy az egyetem után vagy két munka között ‘vegyél ki egy évet’, járd a világot, szerezz tapasztalatot, ismerkedj, tanulj meg pár nyelvet. Az utazás nyitottabb, jobb emberré tesz.”  (Christopher Elliott, a National Geographic újságírója)

Fotó: LinkedIn

Fotó: LinkedIn

 

„Soha nem a pénz határoz meg téged, hanem te őt. Nem az a lényeg, hogy mennyit keresel, hanem az az életstílus, amit a pénzed által élhetsz.” (Suze Orman, pénzügyi specialista)

 

„Kimondottan a karriered legelején a legrosszabb dolog, amit elkövethetsz, ha feláldozod a tanulási, fejlődési lehetőségeidet az egód, és a könnyen jövő kevés pénz miatt. A mai döntéseidet a jövő távlatában és lehetőségeiben hozd meg.” (Clara Shih, üzletasszony)

 

„A kezdetektől te felelsz saját „brand”-edért. Ha jól ki tudod alakítani, már a legelején, és ügyesen tálalod, az jó.” (Craig Newmarkt, a Craigslist alapítója)

 

„A munka nem fog emlékezni a kihagyott hétvégéidre, a barátaid viszont igen.” (Naomi Simson, üzletasszony, RedBallon alapító, korábbi Apple manager)

 

Összegezve: soha ne hagyd abba a tanulást, dolgozz keményen, de rohanj kevesebbet, szórakozz, legyen időd a barátaidra és a kikapcsolódásra. Egyél jobban, és élvezd ki az életet. Találd meg az egyensúlyt a munka és a szórakozás között, ne menjen egyik se a másik rovására. Menni fog, nem?

Fotó: Pixabay

Fotó: Pinterest

IQfactory Team

 

 

 

 

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!