Frissdiplomás, de munkanélküli? |Blog | IQfactory

Frissdiplomás, de munkanélküli?

Egy kutatás szerint az állásinterjúztatók 66%-a állítja, hogy az egyetemekről/főiskolákról éppen kirepült frissdiplomások még messze nincsenek felkészülve a munka világára, ráadásul 56%-uk nem is tervezi, hogy alkalmazza őket. Nem hangzik valami kecsegtetően, igaz? Ahhoz hogy időben felkészülj az elvárásokkal teli munka világára, adunk néhány tippet az induláshoz, amelyekkel felturbózhatod az önéletrajzod! Ha már egyetemi és főiskolai éveid alatt megfogadod őket, frissdiplomásként nagyobb esélyekkel indulhatsz majd álláskeresés terén! Hajrá, hajrá!

frissdip

1. Lépj be egy diákszervezetbe!

Minden önéletrajzban jól mutat, ha szerepel benne egy szervezet neve. Lehet az sport, szakkoli vagy tudományos kör a lényeg, hogy új kapcsolatokat szerezhetsz vele és tükrözi, hogy egy született csapatjátékos vagy!

 2. Vedd kezedbe az irányítást!

Minél hosszabb ideig vagy tagja egy csapatnak, annál nagyobb eséllyel szerezheted meg a vezetői pozíciók egyikét. Szervezd meg a rendezvényeket, kezeld a pénzügyeket vagy a szervezeted hivatalos Facebook-oldalát. A lényeg, hogy aktívan járulj hozzá a szervezet napi, operatív feladatihoz.

3. Legyél gyakornok!

Ne várd meg a legutolsó félévedet, keress gyakorlati helyet előbb! Minél több területen próbálod ki magad iskolaéveid alatt, annál nagyobb tapasztalatra teszel szert, ez pedig annál szimpatikusabb lesz a későbbi interjúztatóidnak!

 4. Tanulj meg egy új nyelvet!

Minél több nyelven beszélsz, annál nagyobb esélyekkel indulsz. Egyértelmű! Ma már sokféle online nyelvtanfolyam között válogathatsz.

 5. Legyél profi felhasználó!

Turbózd fel sulis vagy egyéb tanfolyamokkal informatikatudásod. Majdnem minden munkaterületen előnynek számít, ha a felhasználói szintű ismereteket túlszárnyalod.

 6. Építsd fel online önéletrajzod!

Érdemes bizonyos munka világával kapcsolatos közösségi oldalakon (Twitter,Linkedin) is tagnak lenned, így esélyed lehet személyes kapcsolatba kerülni a munkáltatókkal, és ők is egyszerűbben találnak rád!

 7. Tanulj külföldön!

Nem csak talpraesettebb és tapasztaltabb leszel tőle, hanem a nyelvérzéked is javul az önéletrajzod pedig szépül!

phone-box-600918_640

 8. Önkénteskedj!

Ha törődsz környezeteddel és kiállsz az elveid mellett, azzal azt bizonyítod, hogy talpraesett vagy, határozott és egy igazi vezéregyéniség. Akár választhatsz olyat is, ami teljesen kívül esik a megszokott terepedtől és megtöri a napi rutinodat.

 

Reméljük, hasznosak lesznek tanácsaink, ha majd az álláskeresés harcmezejére lépsz! Sok sikert!

IQfactory


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!