Bakancslista egyetemistáknak - 2. rész | Blog | IQFactory.hu

Bakancslista egyetemistáknak – 2. rész

Előző cikkünkben elkezdett felsorolásunk második részét olvashatod, melyben tippeket adunk arra vonatkozóan, mik azok, amelyeket mindenképp érdemes kipróbálnod még a diploma megszerzése előtt.

bak2

11. Élj szerényen!

Valljuk be, az egyetemi évek tökéletes lehetőséget biztosítanak ennek a pontnak a teljesítésére, főleg akkor, ha emellett kollégiumba is kényszerülsz. De nem kell feltétlen innen nézni a helyzetet, lásd meg a pozitív oldalát is: megtanulsz spórolni, és csak olyan dolgokra költeni, amik tényleg szükségesek, illetve megtalálod később annak a módját is, hogy például helyszűkében mi a teendő.

12. Használd a sulis edzőtermet!

Amennyiben tartozik a sulidhoz edzőterem, vagy valamilyen tornaterem, tele mindenféle eszközzel, használd ki! Ingyen van, és a rendszeres testmozgás is szinte elengedhetetlen ebben az életszakaszban. A tested hálás lesz azért, amiért figyelsz az átmozgatására.

13. Kezdj el egy számodra ismeretlen, szokatlan hobbit!

Mondjuk mérnököknek a főzés? Vagy talán a leendő közgazdászoknak a festés? A sztereotípiákat félretéve – melyeknek sokszor valóságalapja sincs – biztosan Neked is van olyan terület, amiről nem sokat tudsz, de érdekelhet. Izgalmas lehet olyan hobbiba belevágni, amire még talán álmaidban sem gondoltál. Hát akkor miért nem kezdenéd el máris?

14. Állj ki egy fontos ügy mellett!

A diákok rendszeresen kiállnak valamilyen fontos ügy mellett, sokszor látni őket különböző helyen petíciókat aláíratni. Gyűjts adományokat egy állatmenhelynek, vagy egy gyermekétkeztetési alapítványnak, egy biztos, utána büszke leszel magadra, hogy tettél valami jót és hasznosat.

15. Találd meg a lelki társad!

Egy igaz barát segíteni tud a bajban, és vele megoszthatod a jót is. Együtt tudtok a számonkérésekre készülni, és utána együtt is ereszthetitek ki a gőzt. Bármit is teszel, és bárhogy érzed magad, ő megért, és Te is őt. Jól hangzik, igaz?

16. Legyen egy jó szokásod, amely egész életed végig fogja kísérni!

Mondjuk az, hogy minden napodat azzal zárod, hogy hálát adsz valamiért. Vagy reggelente megiszol egy pohár vizet ébredés után, ami segíti a méregtelenítést. Vagy minden karácsonykor te készíted el a mézeskalácsos kekszeket, ezzel segítve a családod. Gyakorlatilag lehet ez bármi, csak kezdd el még most!

17. Vegyél találomra egy csúfos vintage bútort! Imádni fogod!

Mivel diák vagy, nem igazán engedheted meg magadnak az új és modern bútorokat. Ez egyáltalán nem baj, hiszen a garázsvásárok időszakát éljük, ahol rengeteg értékes, használt dologra lehet bukkanni. Hidd el, beleszeretsz ezekbe a bútorokba!

18. Építsd ki az ismeretségi köröd, akikkel együtt dolgozhatsz!

Beszélgess a tanáraiddal, ismerd meg diáktársaid a szakirányodról, hiszen bárki, akivel találkozol az iskolai évek alatt, potenciális segítőtárs lehet, akivel együtt dolgozhatsz az iskolai projekteken, vagy később a munkahelyeden. Éppen ezért fontos, hogy értékes kapcsolatokat építs az egyetemen.

19. Légy elkötelezett a tanulmányaid iránt!

Győződj meg róla, hogy a számodra legkedveltebb szakra jársz! Akadnak olyanok, akik nem a megfelelő képzésre járnak, az adott terület nem annyira érdekes számukra, és emiatt nehezen is motiválhatók. Nincs annál ideálisabb, ha a munkád a hivatásod, hogy amit tanulsz, annyira mélyen érdekel, hogy egyszerűen már nem is tudsz másról beszélni.

20. Állj meg egy pillanatra, és emlékezz vissza az egyetemi/főiskolás éveidre!

Rengeteg önbizalmat ad az, ha átgondolod az elmúlt évek tapasztalatait, történéseit, és rájössz, hogy mennyit fejlődtél. Emlékezz arra, honnan indultál, és most hova jutottál, mennyi mindent tanultál. Sajnos nem mindenkinek sikerül eredményesen befejezni a főiskolát, egyetemet, éppen ezért légy büszke arra, amit eddig letettél az asztalra!


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!