A főiskolás, egyetemista létnek megvannak a maga előnyei, és hátrányai. Sok esetben lemondásokkal is járhat, azonban az ételek esetében nem kell így lennie. Éppen ezért hoztunk Neked 5 gyors és pénztárcabarát receptet, hogy könnyebben vedd az akadályokat.
Hozzávalók: (4 főre)
A sajtos krutonokhoz:
Elkészítés:
A krutonokhoz hevítsd fel az olajat egy serpenyőben. A kenyérszeletekből készíts 2 szendvicset, tetejüket és aljukat kend meg a vajjal, a szeletek közé pedig rakd a reszelt sajtot. A serpenyőben süsd meg őket aranybarnára. Miután hűltek kicsit, kockázd fel őket.
A leveshez melegítsd fel az olajat egy lábasban, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, őrölt pirospaprikát és a babérlevelet, majd főzd addig, amíg a hagyma üvegesre párolódik (kb. 3-5 perc).
Ehhez add hozzá a konzerv paradicsomokat, és egy krumplinyomó segítségével törd kisebb darabokra, majd keverd hozzá a tejszínt és a barna cukrot.
Miután felforrt, lassú tűzön főzd tovább 8-10 percig, ezután vedd ki a babérlevelet.
Turmixold össze, tedd vissza a tűzre, majd keverd hozzá a zöldség alaplevet. 2 percig melegítsd, ezután ízlés szerint sózd, borsozd. Még melegen tálald a krutonokkal és a petrezselyemzölddel.
Hozzávalók: (6 főre)
Elkészítés:
Egész egyszerűen a tészta és a paradicsom kivételével aprítógépben turmixold krémesre a pesto hozzávalóit, főzd ki a tésztát, majd keverd össze a kész pestóval. Reszelt parmezánnal és paradicsom cikkekkel tálald.
Hozzávalók: (4 főre)
Elkészítés:
A darált pulykahúst süsd meg, mikor már nem rózsaszín, add hozzá a fűszereket, a hagymát, a vizet és a sűrített paradicsomot. Lassú tűzön 20 percig párold.
Mosd meg a salátaleveleket és itasd fel róla a vizet. Oszd el az elkészült darált húst a levelek közt, halmozd a közepükre, majd szórd meg reszelt sajttal.
Hozzávalók: (4 főre)
Elkészítés:
Sós vízben főzd ki a tésztát, majd keverd össze a többi hozzávalóval, és eheted is!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat egyszerűen kevered össze (ízlés szerint rakj mindenből), és már fogyaszthatod is!
Kövess minket Facebook-on!