11 dolog, amit gólyaként tanulunk meg | Blog | IQ Factory

11 dolog, amit gólyaként tanulunk meg

Mindenki nagyon örül, mikor felveszik az egyetemre, aztán általában az öröm helyét átveszi a félelem az ismeretlentől, mivel az embernek még nincsen tapasztalata a témában.  Számos dolog van, amelyre az egyetem első évében döbbenünk rá, és arra gondolunk, milyen jó lett volna, ha ezt tudjuk előre.

11 dolog, amit gólyaként tanulunk meg

  1. A baráti körök változnak

Az első hetekben megismerkedsz egy csomó új emberrel, és egy jó részükről úgy gondolod, ti még igazán jó barátok lesztek. De a sok ember és a sok új inger miatt ezek gyorsan változnak, és valószínűleg más emberek mellett találod majd magad az egyetemi éveid végén.

  1. Az időbeosztás az egyik legfontosabb dolog

Fontos, hogy ne vessz el a sok tennivaló között: tanulnod kell, házit írni, aztán ott van még a sport, a család, a barátok, stb. Mivel nem tudsz egyszerre mindenhol ott lenni, így kénytelen leszel priorizálni a tevékenységeidet.

  1. Az egyetemi órák sokkal nehezebbek

És sokban különböznek a gimnáziumi óráktól: hosszabbak és sokkal több információ ér egy óra alatt.

  1. Az egyetemi házi feladat sokkal több időt emészt fel

Az egyetemen nem lesz elég fél óra, hogy mindent elkészíts, kénytelen leszel rászánni az időt és az energiát. Ennek a jó oldala az, hogy mire végzel, legalább megérted a tananyagot.

  1. Tanulj meg nemet mondani!

Nem kell minden társadalmi eseményen részt venned, nem fogsz kimaradni semmi fontosból. Attól, hogy nem mész el egy buliba, még nem fognak elfelejteni az évfolyamtársaid. Ha úgy érzed, hogy inkább tanulnod kell, nyugodtan tégy így.

  1. Szakíts időt önmagadra!

Minden nap csinálj valami olyat, ami örömödre szolgál. Fontos, hogy találj időt a kedvenc dolgaidra, különben kimerült leszel.

  1. Szükséged van alvásra

Ezt nem is kell magyarázni. A diákok sokszor az alvásidőből vesznek el, hogy ráérjenek más dolgokra. Ez hosszabb távon nem kifizetődő!

  1. Ne szórd a pénzt!

Lehetséges, hogy különköltöztél a szüleidtől, és magadnak kell beosztanod a pénzt, amit tőlük kapsz/keresel. Ne költsd el az egészet felesleges dolgokra, legyenek megtakarításaid, bármikor szükséged lehet rá.

  1. Nem ciki különtanárhoz járni

Ha úgy érzed, egyedül nem tudsz átmenni a vizsgán, ne félj segítséget kérni! Emiatt senki nem fog téged lenézni, sokan vesznek igénybe különböző felkészítőket vizsga előtt.

  1. A tanulókártyák tényleg hasznosak

Különösen, ha olyan tantárgyról van szó, amelyből egy sokoldalas jegyzetet kellene megtanulni. De a különböző tanulási módszerekről olvashatsz előző cikkeinkben is.

  1. A tanárok azért vannak, hogy segítsenek

Nem kell félni attól, hogy beszélgess az egyetemi tanároddal, ők is csak emberek. Azért van a fogadóidejük, hogy bemehess hozzájuk a kérdéseiddel. Nagyon sokan szívesen segítenek azoknak, akik belefektetik az energiát a tanulásba.


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!