Üzleti terv szakdolgozat - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Üzleti terv szakdolgozat

A vállalatok sikerességének kulcsa a tudatos tervezés, aminek segítségével a menedzsment megalapozott döntéseket hozhat. A stratégiai és pénzügyi szempontból megalapozott üzleti tervek a sikeres vállalatirányítás elengedhetetlen kellékei, amik a megfelelő stratégiára alapozva segítenek hosszútávon fenntartható üzleti modellt kialakítani.

Ajánlatkérés

LEGGYAKORIBB SZAKDOLGOZAT TÉMAKÖRÖK

 

Az üzleti terv témájú szakdolgozatok túlnyomó hányada már létező vállalatok eseteit veszi alapul, míg mások tervezett, megvalósítandó vállalkozások és projektek terveit írják le. Megírásukhoz gyakorlatias gondolkodásmód szükséges, amivel menedzsment szemlélet és körültekintő tervezés kell, hogy párosuljon.

Az üzleti terv szakdolgozat elkészítéséhez gyakran kerül sor környezetelemzésre, ami a vállalatok szűkebb és tágabb környezetét, és annak a vállalatra gyakorolt hatásait vizsgálja meg különböző aspektusokból. Gyakran alkalmazott módszerek a SWOT analízis, a STEEP és a PESTEL analízis, valamint a Porter-féle 5 erő modell. A belső elemzés kiterjedhet a termelésre, és a pénzügyi megvalósíthatóságra cash-flow, vagy pénzügyi megtérülés kiszámításával. A szakdolgozat ezek alapján tesz javaslatot az újabb fejlesztési irányokra akár szervezeti, marketing, logisztikai, termelési, menedzsment vagy pénzügyi szempontból.

 

Új vállalkozás indítása:

Egy új, akár csak tervezett, vagy fiktív vállalkozás indítása gyakori témája az üzleti terv szakdolgozatoknak. A jól megalapozott üzleti terv minden sikeres üzleti vállalkozás alapja. Az író szándéka szerint a szakdolgozat fókuszálhat a pénzügyi, illetve a stratégiai tervezésre is, azonban a sikeres dolgozathoz mindenképpen komplex látásmód szükséges.

 

Új üzleti stratégia készítése:

Az új vállalkozások indítása mellett a már működő vállalatok részére történő üzleti terv készítése a szakdolgozatok szintén gyakori témája. Az új üzleti terv jó helyzetfelismerésen és egy jó ötleten alapszik, hiszen működő vállalkozások esetében sokszor az alkalmazottól gyökeresen eltérő szemléletmód és üzleti gyakorlatok válnak szükségessé. A szakdolgozatírónak ezért figyelembe kell vennie a stratégiai és pénzügyi tervezés mellett a vállalati kultúrát és a szükséges változásmenedzsment eszközöket is.

 

Környezetvizsgálat:

A környezetvizsgálat az üzleti tervek kapcsán a vállalatok szűkebb, illetve tágabb gazdasági környezetét, valamint a vállalat hozzájuk fűződő viszonyát vizsgálja meg. A SWOT analízis a vállalat és a piac kapcsolatára fókuszál, míg a Porter-féle 5 erő modell, valamint a STEEP és a PESTEL analízis a tágabb piaci környezetet elemzi több szempontból. A lehetőségek természetesen nem merülnek ki ezekben a vizsgálati módszerekben, az kutatás céljának megfelelően számtalan különböző elemzési módszer alkalmazható.

 

Pénzügyi terv:

Az üzleti terv témájú szakdolgozatok gyakran tartalmaznak pénzügyi elemzéseket, amelyek egy üzleti vállalkozás, illetve modell fenntarthatóságát és tőkeigényességét határozhatják meg. A pénzügyi számítások kiterjedhetnek a vállalat mérlegének és eredmény kimutatásának vizsgálatára, illetve egy jövőbeli elképzelés pénzügyi tervére, cash-flow-jára. A számításokhoz szükségesek a vállalat elérhető pénzügyi adatai, vagy más, összehasonlítási alapot jelentő referenciavállalatok pénzügyi kimutatásai.

 

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés