SZÁMVITEL SZAKDOLGOZAT - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

SZÁMVITEL SZAKDOLGOZAT

A számviteli szakdolgozat megírása összetett feladat. Nemcsak azért, mert szerteágazó, sok esetben több tantárgyra is kiterjedő szaktudást igényelnek, hanem azért is, mert a számvitel szakdolgozatok többségében a gyakorlatra helyeződik a hangsúly. A gyakorlatban kevés olyan esettel találkozunk, amikor általánosságban kell feldolgozni egy adott témát.

A számviteli szakdolgozatok szinte mindegyike tartalmaz esettanulmányt, mely egy adott vállalkozás, vállalkozások, vagy egy költségvetési szerv gazdálkodásának bemutatásához, elemzéséhez, feldolgozásához kapcsolódik. Ezen dolgozatok esetében az elemzésre és az analitikus gondolkodásmódra helyeződik a hangsúly. Az elemzést általában idősoros adatok segítségével kell elvégezni. Tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre inkább nehezményezik az utolsó lezárt három gazdaság évre kiterjedő elemzést. Sokkal inkább az öt, vagy akár a hétéves periódust preferálják.

Aki gazdasági területen szeretne szakdolgozatot írni, célszerű a számviteli szakdolgozatok felé orientálódnia. Nemcsak azért mert megfelelő mennyiségű és minőségű szakirodalmi háttér áll rendelkezésre a témák feldolgozásához, hanem azért is, mert szinte minden esetben elvégezhető az elvárt saját kutatás a dolgozatban.

Ajánlatkérés

LEGGYAKORIBB SZAKDOLGOZAT TÉMAKÖRÖK

A leginkább felkapott témák a számvitel szakdolgozat terén a bankszámvitel és a vállalkozások számvitele témái közül kerülnek ki. Populáris témának tekinthető még az államháztartási számvitel, a nemzetközi számvitel és a vezetői számvitel is. Ez utóbbi különösen informatikus közgazdász-jelöltek körében népszerű.

Általános számvitel/ pénzügyi számvitel

Egy pénzügyi számvitel szakdolgozat leginkább a számvitel „elméleti részéhez” köthető. Kevésbé gyakorlatias, a témát „elméletben” dolgozza fel. Gyakori ezen a téren a számvitel és az adótörvény kapcsolatának a vizsgálata vagy a számviteli politika kialakítása egy adott vállalkozás esetében.

Államháztartási számvitel

Az államháztartási számvitel témájú szakdolgozat a tapasztalatok alapján egyre népszerűbb a szakdolgozatok között. Három nagyobb egységre oszthatók: általános államháztartási ismeretek, költségvetési számvitel és az önkormányzatok számvitele. Az első kategórián belül népszerű a speciális könyvvizsgálati feladatok bemutatása, sajátos feladatok a költségvetési szerveknél. A költségvetési számvitel témán belül a leggyakrabban egy költségvetési szerv gazdálkodásának elemzését választják a hallgatók. Ezen túl közkedvelt téma még a költségvetési szervek költségvetésének tervezése, a beszámolás sajátosságainak ismertetése is. Az önkormányzatok számvitele is egy speciális terület az államháztartáson belül. Ezen tárgykörön belül vizsgálható egy önkormányzat vagyongazdálkodása, tevékenységének és gazdálkodásának elemzése, vagy akár a többcélú kistérségi társulások szerepe az önkormányzatok gazdálkodásában is.

 

Bankszámvitel

A gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók gyakran töltik a szakmai gyakorlatot a kereskedelmi bankoknál. Ebből eredően a banki témájú szakdolgozatok választása is populáris az elmúlt években. Közkedvelt téma ezen belül a hitelképesség vizsgálatának módszerei és alkalmazásuk, egy bank CAMEL(S) elemzése, a VAR modellek bemutatása egy kereskedelmi bankban, vagy a hitelintézetek belső ellenőrzésének elemzése. Gyakori a hitelezési tevékenység elemzése, vagy az adósminősítő rendszerek bemutatás és ismertetése témájú szakdolgozat is.

 

Nemzetközi számvitel

A témán belül ki lehet térni a nemzetközi pénz – és tőkepiac fejlődésének ismertetésére, az IFRS-re, vagy esetlegesen egyes EU témákra is, mint pl- az EU monetáris és fiskális politikájának a bemutatása. Egyre népszerűbb téma az US GAAP (United States Generally Accepted Accounted Practices) is, mint globális számviteli rendszer. A témán belül jellemző az US GAAP változásainak bemutatása, az IFRS és az US GAAP konvergenciája, vagy a két rendszer összehasonlítása.

 

Nonprofit szervezetek számvitele

A témán belül a leggyakoribb a nonprofit szervezetek adózási sajátosságainak vagy gazdálkodásának sajátosságainak a vizsgálata.

 

Vezetői számvitel

A vezetői számvitel témakörén belül kedvelt A vezetői információs rendszer (VIR) bemutatása egy vállalkozás példáján keresztül, a vezetői számvitel módszertana, vagy csak egyszerűen vezetői számvitel vizsgálta a vállalkozások gyakorlatában. Egy vállalkozás vezetői számviteli rendszerének kialakítása, egy adott vállalkozás önköltség-számítási gyakorlatának kialakítása is.

 

Vállalkozások számvitele

A számvitel szakdolgozat témáin belül ez a legközkedveltebb a hallgatók körében, minden bizonnyal azért, mert a legsokrétűbb témaválasztást kínálja fel. A legnépszerűbb témák egy vállalkozás számviteli politikájának a kialakítása, egy vállalkozás számviteli rendszerének az ismertetése, a készletgazdálkodás vizsgálata, számviteli alapelvek érvényesülése, a költségelszámolás esetei.

Vizsgálhatók a gazdasági társaságok átalakulásának számviteli kérdései, a bérgazdálkodás elemzése, a hitelképesség elemzése, egy vállalkozás beruházásának elemzése.

Rendszeresen jelentkező téma a vállalkozások finanszírozása, ezen belül is a kkv-k finanszírozása, a külső és belső finanszírozás módjai és a kockázati tőke finanszírozás. 

 

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés