Statisztika szakdolgozat - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Statisztika szakdolgozat

Egy statisztikaelemzést tartalmazó szakdolgozat, témakörtől függetlenül mindig magas fokú ismereteket igényel a statisztikai programok tekintetében, hiszen az egyetemek részéről a statisztikai elemzéseket különböző programok alkalmazásával szükséges elvégezni.

Statisztikai elemzéseket tulajdonképpen minden típusú szakdolgozatnál lehet, mondhatni kell alkalmazni, legyen az egy egészségügyi szakdolgozatban fellelhető betegelégedettségi kérdőív, egy növénytermesztési eljárás hatékonysági mutatóinak az összehasonlító elemzése, de akár egy pszichológiai vagy szociológiai témájú szakdolgozat esetén a standard kérdőívek vizsgálata, mint például BECK Depresszió kérdőív, Megküzdési stratégiák vizsgálata. Természetesen a statisztika önmagában is állhat szakdolgozati témaként, melyek közül a gyakrabban előfordulóak a különböző statisztikai sorok és táblák, regressziószámítás, statisztikai becslések, pont és intervallumbecslés, a viszonyszámok, kvartilisek és középértékek, asszociáció, korreláció, különböző grafikus módszerek, rész- és összetett viszonyszámok, rész- és főátlagok, ismérvek közötti kapcsolat.

Ajánlatkérés

LEGGYAKORIBB SZAKDOLGOZAT TÉMAKÖRÖK

 

Regresszió számítás

Olyan eljárás, mely során egy metrikus függő és egy vagy több független változó közötti összefüggést elemzünk. Ezen elemzésmód során ugyancsak a változók közötti kapcsolat meglétére, irányára, erősségére vagyunk kíváncsiak. A korreláció számítástól abban különbözik, hogy ez esetben becsült értékeket keresünk. A becslés akkor tekinthető eredményesnek, ha megfelelő kapcsolatot tudunk létesíteni a magyarázó és a függő adatok között. Itt is metrikus adatokkal tudunk dolgozni, alapmodellje a kétváltozós lineáris regresszió. Ez annyit jelent, hogy a függő változó mozgását vizsgáljuk és független változó függvényében, a változók közötti összefüggést, pedig lineárisnak feltételezzük, ennek meglétét szeretnénk bizonyítani.

 

Pont és intervallumbecslés

Statisztikai becslésnél, a valószínűség eloszlások ismeretlen paramétereit akarjuk meghatározni ismert adatokból, azáltal, hogy adott módszerrel próbálkozunk. A pont és intervallumbecslések esetén a megfelelő minőségű kapott információ elengedhetetlen. Ez annyit jelent, hogy a kapott értéknek a várható értéke körül kell mozognia, kicsi szórással – lehetőség szerint -. Nem minden paraméter esetén lehetséges torzítatlan becslést kapni, de már az is jónak számít, ha határértékben közel van. Ha nem a várható érték körül kapjuk az eredményt, akkor feltételezhetjük, hogy számolási hibát követtünk el.

Pontbecslésnek nevezzük, ha egyetlen becsült értéket akarunk megadni. Intervallumbecslés esetén ha a becsült értékek egy tartományt határoznak meg. A pontbecslés során a posteriori eloszlás maximumát keressük. Intervallumbecslésnél olyan szűk intervallumot, mely esetén előre meghatározott valószínűséggel esik a becsülendő valószínűség. Sokféle pont és intervallumbecslés létezik. A becslét folyamatát befolyásolja, hogy milyen érdekek, célok vezérelnek minket. Szeretnénk ha várható értékben adná meg a paramétert, vagy mást szeretnék megvalósítani.

 

Korreláció

Korreláció számítás a változók közötti lineáris kapcsolat szorosságának és irányának leírására szolgál. Ezen belül elkülönítünk lineáris korreláció és parciális korreláció számítást. Előbbi esetén két változó közötti kapcsolatot vizsgáljuk. Ilyen típusú korreláció vizsgálatot végezhetünk abban az esetben is, ha a kutatásunk során például egy motor évjárata és az ára közötti összefüggést vizsgáljuk, annak irányát, erősségét, kiugró elemek számát.

Parciális korrelációs együtthatóval két változó közötti kapcsolat szorosságát lehet mérni, egy vagy több más változó hatásának kiszűrésével. A módszert gyakran alkalmazzák három-öt változó esetén. Alkalmas még a módszer látszólagos összefüggések feltérképezésére is.

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés