PÉNZÜGYI SZAKDOLGOZAT - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

PÉNZÜGYI SZAKDOLGOZAT

A pénzügyi szakdolgozatok megírása szerteágazó tudást igényel, csakúgy, mint a számviteli szakdolgozatoké. Nemcsak az elmélettel, pénzügyi mutatókkal és képletekkel kell tisztában lenni, hanem ismerni kell a gazdasági körülményeket, hatályos törvényeket, át kell látni, hogy azok milyen hatást gyakorolnak az elemzett gazdaságra vagy vállalkozásra.

Pénzügyi szakdolgozatok esetében kiemelt szerepe van a gyakorlatiasságnak, az elemzésnek, az analitikus gondolkodásmódnak.

Ajánlatkérés

LEGGYAKORIBB SZAKDOLGOZAT TÉMAKÖRÖK

Különösen közkedvelt témák pénzügyi szakdolgozat terén az adózás, a válság és annak hatásai, a vállalati pénzügyek, ezen belül is a vállalkozások finanszírozása, vagy a vállalkozások pénzügyi helyzetének elemzése. Fókuszálhat a szakdolgozatíró a banki pénzügyekre vagy akár a nemzetközi pénzügyekre is. Ritkán választott, de nem elhanyagolható téma egy-egy befektetési döntés elemzése, a pénz – és tőkepiaci intézmények és pénzügyi eszközök bemutatása és elemzése, valamint a tőzsdei folyamatok elemzése.

Adózás

Az adózás az egyik legközkedveltebb téma a pénzügyi szakdolgozat terén. Az adózási szakdolgozatokat három nagy csoportra lehet különíteni: általános adózás témájú szakdolgozat, az önkormányzatok adózásával foglalkozó szakdolgozat, valamint a vállalkozások/társaságok adózásával foglalkozó szakdolgozat. Általános adózáson belül a szakdolgozatírók az adózás hatását a feketegazdaságra, az adózás és a versenyképesség kapcsolatát, a „zöldadózást”, vagy az adórendszer felépítését vizsgálják a leggyakrabban. Az önkormányzatok adózásán belül népszerű téma a helyi adók szerepe az önkormányzatok finanszírozásában vagy az adóellenőrzés valamely költségvetési szervnél. A legnagyobb területet a vállalkozások, gazdasági társaságok adózása fedi le. Populáris szakdolgozati témák ezen belül az adóellenőrzés egy gazdasági társaság esetében, adótervezés egy vállalatnál, kisvállalkozások adózási lehetőségeinek összehasonlítása, az egykulcsos adórendszer elemzése, az SZJA törvény változásainak elemzése, az ÁFA működési mechanizmusa.


Befektetési döntések, pénz és tőkepiacok, tőzsdei szakdolgozat

Az ilyen témában íródott szakdolgozatok fókuszálhatnak vállalatértékelésre, vállalatértékelési modellek alkalmazására, magyarországi befektetések elemzésére, tőzsdeindexek és gazdasági mutatók összefüggéseinek elemzésére, a határidős pénzügyi piacok (forward, future, hedge) elemzésére.

 

Bankok pénzügyei

A témán belül különös figyelmet szentelnek a szakdolgozatírók a kereskedelmi banki kockázatok elemzésére, a Baseli tőkedirektíva I, II. III. ismertetésére, a bankkonszolidációra, bankprivatizációra. Különösen közkedvelt egy vállalkozás hitelképességének vizsgálata, a hitelezési kockázat szerepének elemzése, adósminősítő eljárások elemzése, a bankok piaci helyzetének a megítélése, illetve a CAMEL(S) elemzés, vagy a VAR modell.

 

Digitális pénzügyek

Elsősorban informatikus közgazdászok körében népszerű a digitális pénzügyek, mint pénzügyi szakdolgozat téma. Ezen szakdolgozatírók leginkább a kereskedelmi bankok IT rendszereit, a különböző fizetési módokat (készpénzkímélő és készpénz helyettesítő fizetési módok) és fizetési szokásokat, a bankkártya-ügyleteket valamint az internet és a pénzintézetek kapcsolatát helyezik előtérbe. Az elmúlt két-három évben megnőtt a népszerűsége a virtuális fizetőeszközök (pl. BITCOIN) vizsgálatának is.

 

Pénzügyi válság, gazdasági válság

Hét évvel a válság kirobbanása óta talán már lefutott témának tűnhet a pénzügyi válság hatásainak az elemzése. A gyakorlatban azonban azt tapasztaljuk, hogy a gazdasági válság, mint szakdolgozat téma igen csak közkedvelt és még mindig aktuális a hallgatók körében. Elég, ha csak a közelmúltra, a Görögország és az EU megállapodására gondolunk. Az eurózóna léte napjaink egyik legjobban vitatott területe az európai uniós pénzügyi témákon belül. Ezen belül is leginkább a PIIGS országok válságának európai unióra, illetve eurózónára gyakorolt hatása bír mély jelentőséggel. Ezeken túlmenően a gazdasági válság témakörén belül a szakdolgozatírók a 2008-as pénzügyi válság nyerteseire és veszteseire, a bankválságok okaira és sajátosságaira fókuszálnak.


Nemzetközi pénzügyek

A nemzetközi pénzügyek témakörén belül a pénzügyi stabilitás, Magyarország versenyképességének elemzése, az EU-s támogatások hatásainak vizsgálata illetve az EU költségvetési politikája bír kiemelt jelentőséggel.

 

Vállalati pénzügyek

A pénzügyi témájú szakdolgozat másik közkedvelt, ha nem a legközkedveltebb területe a vállalati pénzügyek. A szakdolgozatírók munkássága alapján ezen a témán belül határ a csillagos ég. Népszerű a vállalkozásfinanszírozás, az induló vállalkozások finanszírozási sajátosságai (pl. kockázati tőke). Gyakran elemzik a kockázati tőke szerepét egy már működő vállalkozásnál, a vállalkozások tőkeszerkezetét és osztalékpolitikáját, a külső finanszírozás módjait, a lízinget, mint alternatív finanszírozási forrást, a forgótőke-gazdálkodást, a vállalat hosszú távú stratégiai pénzügyi tervezését vagy egy vállalkozás költségvetési kapcsolatainak a bemutatását.

A vállalati pénzügyek, mint szakdolgozati téma a számviteli szakdolgozatokkal nagymértékben összefügg. A legjobb példa erre a közkedvelt vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzet elemzése az elmúlt évek beszámolói alapján. Ehhez a témához ugyanis a mutatókat a pénzügy szolgáltatja, az adatok forrását viszont a számvitel. Hasonló ilyen jellegű téma a beruházás elemzése egy adott vállalkozás esetében.

 

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés