Orvosi szakdolgozat - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Orvosi szakdolgozat

Egy orvosi témájú szakdolgozat megírása rendkívül magas fokú szakmai ismereteket igényel, továbbá komplex gondolkodást, hiszen a legtöbb orvosi témájú szakdolgozat középpontjában a beteg áll, akit holisztikusan kell kezelni, nem csak egy adott betegségét, hanem az embert magát kell kezelni.

Az orvostudomány az elmúlt néhány évtizedben óriási változásokon ment keresztül, és rengeteg új eljárás, technológia jött létre, melyek alkalmazása révén számos addig kezelhetetlennek hitt betegségen képessé vált az orvostudomány terápiát alkalmazni, vagy legalábbis a tüneteit csillapítani.

Ajánlatkérés

LEGGYAKORIBB SZAKDOLGOZAT TÉMAKÖRÖK

Az orvostudomány, mint szakdolgozati téma hatalmas területet ölel fel, elég csak abba belegondolni, hány klinikum tartozik az orvostudományba (belgyógyászat, nephrologia, sebészet, érsebészet, plasztikai sebészet, traumatológia, intenzív terápia, aneszteziológia, házi orvoslás, szülészet –nőgyógyászat, gyermekgyógyászat stb.) az egyes klinikumoknak még további speciális ágai vannak, melyek magától értetődően megkövetelik azt a speciális adott ágra vonatkozó szakmai ismereteket.

Vannak közkedvelt témák, melyek rendszeresen előkerülnek, és valamilyen újabb aspektusból kutatva, mint például a daganatos megbetegedések, stressz, stroke, különböző pszichiátriai megbetegedések, krónikus betegségek, eutanázia kérdésköre, terhesség megszakítás etikai és orvos szakmai kérdései.

 

Daganatos megbetegedések

Sajnálatos módon a daganatos kórképek kezelésére a jelenlegi fejlett orvos tudomány sem képes, ugyanakkor az elmúlt négy évtizedben jelentős változásokon ment keresztül a daganatos megbetegedések megközelítése, terápiája, az orvosoknak a betegekhez való hozzáállása. A daganatos kórképeket számtalan aspektusból vizsgálták és teszik jelenleg is különböző kutatócsoportok, annak reményében, hogy előbb utóbb megtalálják a megfelelő gyógymódot, de addig is a cél, hogy a betegek minél tovább képesek legyenek minőségi életet élni, ehhez pedig szükség van nagy elemszámú vizsgálatokra, melyek középpontjában az egyes palliatív és alternatív terápiák kezelési menete szerepel, az egyének speciális jellemzői.

E orvosi szakdolgozat téma előnye, hogy hatalmas szakmai anyag áll rendelkezésre, a hátrány, hogy naponta jelennek meg újabb és újabb kutatási eredmények, melyekkel tisztába kell lennünk, hogy a dolgozat naprakész információkon alapuljon.

 

Terhességmegszakítás etikai és orvos szakmai kérdései

Abban az esetben, ha valaki ezt választja orvosi szakdolgozat témának, tisztába kell lennie vele, hogy a társadalmat, és a szakembereket is eléggé megosztja az abortusz kérdésköre. Számtalan szociológiai és pszichológiai tanulmány található arról, hogy a terhességmegszakítás milyen hatással van az egyén életére, társas kapcsolataira, párkapcsolatára, gyerekvállalással kapcsolatos terveire. Kevesebb kutatási anyag érhető el orvos szakmai megközelítésből.

A téma mindenképpen nagy körültekintést igényel. Érdemes más európai és akár Európán kívüli államok szakmai hozzáállását is megvizsgálni a kérdés tekintetében, melyekből kereshetünk okokat arra, hogy miért az adott protokollt alkalmazzák, milyen előzményei voltak.

 

Eutanázia kérdésköre

Időről időre még a politikában a törvényhozásban is foglalkoznak vele, egyes amerikai államokban engedélyezett, míg Európában kevésbé elfogadott, hazánkban az aktív eutanázia bűncselekménynek minősül. Érdekes feszegetni a határokat, hogy a valóságban mi tekinthető annak, hogyan vélekednek az egészségügyi intézményben dolgozók erről, mikortól számít bűncselekménynek, és meddig a palliatív terápia részének? Hagyjuk a beteget erős fájdalmak közepette meghalni, vagy segítsünk a fájdalom enyhítésében ezáltal, közvetetten a halál hamarabbi bekövetkeztében?

Nagyon kényes orvosi szakdolgozat téma, melyről sokan nem szívesen beszélnek, tekintettel arra, hogy nagyon vékony a határ a bűncselekmény elkövetése és a megengedett terápiás javallatok és orvosi eskü követése között.

 

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés