Múzeumi preparátor | OKJ- s szakdolgozat | IQfactory

OKJ – Múzeumi preparátor

A ZÁRÓDOLGOZAT TÉMÁJA: Egy elkészített preparátum vagy preparátumcsoport származását, gyűjtését, konzerválását, preparálását, dokumentálását, gyűjteményi elhelyezését, az elhelyezés (szakmai és műtárgyvédelmi) szempontjait, körülményeit ismertető, digitális fotóval, vagy szkennelt ábrával illusztrált, meghatározott formai követelményeknek megfelelő záródolgozat.

TARTALMI KÖVETELMÉNYEK:
– tartalmaznia kell bevezetést, elemző részt és összegzést, önálló munkát kell tükröznie
– a dolgozatban ismertetni kell a konzervált tárgy adatait, készítéstechnikai jellemzőit, kezelés előtti állapotát, a beavatkozás lépéseit, módszerét és anyagait
– a dolgozatot a tárgyról és a munkáról készült fotókkal illusztrálva, képaláírással és oldalszámozással ellátva, alcímekkel tagolva kell elkészíteni

FORMAI KÖVETELMÉNYEK:
– a vizsgadolgozatot elektronikus formában kell elkészíteni Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1,5-es sorközzel, 10-20 000 karakter (3-6 oldal) terjedelemben, és nyomtatott formában kell benyújtani

Ajánlatkérés

Mit csinál a múzeumi preparátor?

Köz- és magángyűjteményekbe tartozó természettudományi tárgyak (preparátumok) megelőző védelme, preparálása, tartósítása, csomagolása, mozgatása, kezelése, és nyilvántartása együttműködve muzeológussal.

A múzeumi preparátor képes:

–  a természettudományi tárgyak állapotát figyelemmel kísérni, és a változások bekövetkezése esetén felettesénél intézkedést kezdeményezni
–  muzeológus iránymutatásával különböző szempontú tárgylistákat és nyilvántartásokat folyamatosan precíz módon vezetni
–  terepen ásványokat, kőzeteket és  ősmaradványokat gyűjteni, azokat csomagolni, sérülésmentesen múzeumba szállítani
–  kiállítási célra preparátumokat, másolatokat készíteni, illetve a kész példányokat megtisztítani, felújítani

Egyéb hasznos információk

A képzés száma: 51 211 02

Bekerülés feltétele: érettségi végzettség

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés