Gazdasági informatikus | OKJ- s szakdolgozat | IQfactoy

OKJ – Gazdasági informatikus

A ZÁRDOLGOZAT TÉMÁJA: A jelölt záródolgozatként egy vállalat / vállalkozás rendszerének / alrendszerének elemző bemutatását végzi és javaslatot készít annak átszervezésére, vagy valamely konkrét probléma megoldására.

TARTALMI KÖVETELMÉNYEK:
– tükröznie kell a választott probléma (kiinduló rendszer) összefüggéseit, kapcsolódásait. Lehetőleg teljes képet kell adnia a kiindulási helyzetről, a megoldási lehetőségekről, és ismertetnie kell az alkalmazott megoldás kiválasztásának a szempontjait is. Terjedelménél fogva nem kell minden részletet tartalmaznia. A kidolgozást olyan mélységig kell elkészíteni, hogy az bemutassa a kitűzött feladat egy reális megoldását.
– a következő fő részegységekből kell állnia:
Bevezetés, a választott téma rövid ismertetése (A választott témakör lehet gazdasági és / vagy informatikai).
Szakirodalmi háttér (amennyiben szükséges).
A téma kifejtése. A választott témának megfelelően az adott probléma elemző bemutatása.
Javaslatok megfogalmazása és módszerek ajánlása a rendszer / alrendszer fejlesztésére / a probléma megoldására.
Összefoglalás.

FORMAI KÖVETELMÉNYEK: –

Ajánlatkérés

Mit csinál a gazdasági informatikus?

A  gazdasági  informatikus a  gazdasági  munkában  jelentkező informatikai és gazdasági feladatok szervezését, megvalósítását látja el. Általános feladata a gazdasági, statisztikai, tervezési és számviteli információk gyűjtése,  a  vezetői  és  a  felhasználói  igények  kielégítésére  alkalmas  adatbázisban  történő  tárolása  és menedzselése,  valamint  a  gazdasági  feladatokat  ellátó  integrált  vállalatirányítási  információs  rendszerek kezelése. Felelőssége,  hogy  figyelemmel  kísérje  az  információ-technológiai újdonságokat, a felhasználói igények és a meglévő gazdasági információs rendszer összhangjának meglétét és szükség szerint tegyen javaslatot a korszerűsítésre, valamint vegyen részt a változást követő fejlesztésekben.

A gazdasági informatikus képes továbbá:
–  különböző típusú hálózaton alkalmazásokat telepíteni és üzemeltetni,
–  megtervezni  és  telepíteni  egy  otthoni/kisvállalati  (SOHO)  hálózatot,  és  csatlakoztatni  az internethez,
–  programozási  feladatot  végezni  egyszerű  napi  problémák  kezelésére  /  webes  feladatok megoldására,
–  a vállalati rendszerek és alrendszerek megfelelő módszerrel történő elemezésére, tud új vállalati információs rendszereket tervezni, tesztelni, üzemeltetni és tud egy meglévő rendszert adaptálni,
–  statisztikai és más célból létrehozott adatbázisokból lekérdezéseket tervezni és megvalósítani,
–  adatbázisokat elemezni, tervezni és létrehozni valamely konkrét cél érdekében,
–  minden  gazdálkodási,  ügyviteli,  szervezési,  adatbázis  tervezési  és  lekérdezési  feladatát  a legmegfelelőbb informatikai eszköz alkalmazásával megoldani.

 

Egyéb hasznos információk

A képzés száma: 54 481 02

Bekerülés feltétele: érettségi végzettség

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés