Logisztika Szakdolgozat - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Logisztika Szakdolgozat

A logisztika szakdolgozatok megírása rendkívül szerteágazó és számos lehetőséget kínáló feladat, amihez az ellátási lánc menedzsment sokrétűsége miatt minden logisztikai terület ismerete szükséges. A logisztika szakdolgozatok írásakor lehetőség adódik egy vállalat teljes logisztikai rendszerének elemzésére, vagy csak egy kiemelt logisztikai terület, folyamat megvizsgálására.

A logisztika szakdolgozatok kutatásai ritkán merülnek ki elméleti modellek elemzésében, a vizsgálatok tárgyát a legtöbbször konkrét vállalatok képezik. Így az elméleti módszerek gyakorlati alkalmazása, akár több vállalat példáján is megvizsgálható.

A logisztika szakdolgozatok népszerű és gyakran kutatott témakörei az ellátási lánc különböző részterületeinek (beszerzési logisztikai, termelési, raktározás, visszutas logisztika stb.) logisztikai folyamatai és a fuvarozási ágak vizsgálata. Konkrét vállalatok elemzésekor megvizsgálható termelési és készlettartási gyakorlatuk (lean, just in time), valamint informatikai rendszerük (ECR, MRP). A logisztika szakdolgozatok új és divatos kutatási területe a társadalmi felelősségvállalás, ami a beszállítók értékelésére és átvilágítása, valamint a visszutas logisztikára is kiterjedhet.

Ajánlatkérés

A logisztikai szakdolgozatok leggyakoribb témakörei:

Ellátási lánc
Egy vállalat teljes ellátási láncának feltérképezése, megvizsgálása és értékelése komplex, feladat, aminek az alapját az esettanulmány szerű kutatási megközelítés képezi. A logisztika szakdolgozat keretei között megvizsgálható a vállalat hatékonysága, sikereinek, vagy kudarcának a nyitja.

Raktározás
A raktározási folyamatok és a készletgazdálkodási rendszer megvizsgálása a logisztikai szakdolgozatok gyakori témája. Megvizsgálhatóak és összehasonlíthatóak vállalatok raktározási rendszerei, készlettartási pontjai, elvei és készletezési informatikai rendszerei. Emellett leírható a raktározás gyakorlata és technológiai megoldásai is.

Beszerzés
A beszerzés területére a logisztikai szakdolgozatokban és kutatásokban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. A beszerzés költségcsökkentő és logisztikai folyamatokat optimalizáló hatása miatt minden vállalat életében nagy jelentőséggel bír. Gyakran kerül sor nagyvállalatok beszerzési részlegének megvizsgálására, hogy kiderüljön, hogy miként integrálódik a teljes logisztikai rendszerbe.

Elosztás
A logisztikai legutolsó fázisa a termékek kiskereskedelembe, illetve közvetlenül a vevőkhöz történő eljuttatásával foglalkozik. Hatékonysága fontos versenytényező, így a vevői elégedettséghez is szorosan kapcsolódik. A logisztikai szakdolgozatokban gyakran kerül együttes elemzésre a vállalatok elosztása, és ehhez kapcsolódó visszutas logisztikája.

Szállítmányozás
A logisztikai tevékenységek kapcsán a szállítmányozás és a vele rokon fuvarozás gyakran vizsgált témakörök. Az ilyen jellegű logisztikai szakdolgozatok sok esetben a nemzetközi szállítmányozással, fuvarozási ágak összehasonlításával, INCOTERMS paritásokkal, multimodális fuvarozással és meghatározott szállítási feladatok megoldásával foglalkoznak.

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés