KONTROLLING SZAKDOLGOZAT - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

KONTROLLING SZAKDOLGOZAT

A controlling/kontrolling a szervezet belső irányítási rendszerének az egyik alrendszere, az eredményorientált vezetés egyik eszköze. Két területe a stratégiai és az operatív controlling. Szerteágazó, összetett tudást igényel a controlling szakdolgozatok elkészítése, hiszen a pénzügy és a számvitel területe számos esetben felmerül a készítés során.

A controlling szakdolgozat igényli az esettanulmányt. Az esettanulmányhoz olyan vállalkozást célszerű választani, aki mélyebb, belső információkat is rendelkezésre tud bocsátani, tekintettel arra, hogy a controlling szakdolgozatok esetében nem elegendő a mérleg- és az eredménykimutatás adatainak a feldolgozása.

Gyakori téma a költséggazdálkodás elemzésének a vizsgálata, vagy az önköltség-számítási gyakorlatának kialakítása és értékelése egy vállalkozás esetében.

Ajánlatkérés

LEGGYAKORIBB KONTROLLING SZAKDOLGOZAT TÉMAKÖRÖK


Általános kontrolling témájú szakdolgozat

A leggyakoribb választás a témában egy vállalkozás/szervezet kontrolling rendszerének a kialakítása, valamint a kontrolling szerepének és alkalmasságának a vizsgálata egy vállalkozás esetében, egy adott vállalkozás kontrolling rendszerének a bemutatása.

 

Operatív kontrolling

Az operatív kontrolling feladata egy kvázi ellenőrzési munka, mely a pénzügyhöz és a számvitelhez szorosan kapcsolódik. A pénzügyi beszámolón túl a vállalkozásnak is szükséges adatokat szolgáltatnia az elemzéshez. Közkedvelt kontrolling témák a költséggazdálkodás elemzése, az önköltség-számítási rendszer kialakítása vagy a kerettervezés.

 

Stratégiai kontrolling

A stratégiai kontrolling témájú dolgozatok általában nem számokat dolgoznak fel, hanem naprakész, piaci információkat tartalmaznak. Születhet szakdolgozat stratégiai tervezés, stratégiai ellenőrzés vagy értékláncelemzés témában is.

 

Projektkontrolling

A projektkontrolling keretein belül jellemzően egy beruházási projekt menedzsmentkontrollja kerül a fókuszba. Ez a vizsgálat a projektterv jellemzésétől a költségek becslésén, a megvalósításon át a projektek értékeléséig, sőt a projekt eredményeinek az értékeléséig terjed.

 

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés