Állattenyésztés szakdolgozat - IQfactory Szakdolgozat írás, dolgozat írás

Állattenyésztés szakdolgozat

Egy állattenyésztési szakdolgozat megírása igen komplex feladat. A mezőgazdaság egyik alapágazata a növénytermesztés mellett. Céljai között szerepel a hús-, tej- és tojástermelés, textil- és bőripar számára fontos nyersanyagok előállítása. A haszonállatok, mint például a szarvasmarha, sertés, juh tenyésztése is ebbe a témakörbe tartozik. Mint minden szakdolgozati témánál, itt is figyelnünk kell arra, hogy friss szakmai ismeretekkel rendelkezzünk, és a kutatás során ezeket alkalmazzuk.

Ajánlatkérés

LEGGYAKORIBB SZAKDOLGOZAT TÉMAKÖRÖK

Az állattenyésztés szakdolgozat témaköreihez hozzátartozik a takarmányok kémiai összetétele és ismerete, az energiafogalom, a takarmány hatása húsminőségre, a tejtermelés, gyapjútermelés, tojástermelés és a táplálóanyag-szükséglet közötti összefüggés, az állattenyésztés jelentősége, különböző pároztatási módok, mesterséges megtermékenyítés, populációgenetika alkalmazása az állattenyésztésben, tenyészérték becslés, annak módszerei, tenyésztési eljárások, az állat környezete, környezetvédelmi vonatkozások, fertőző betegségek, az állattenyésztésben keletkező hulladékok osztályozása, kezelésük, ártalmatlanításuk.

Minden esetben komplexen kell megközelíteni a témát az állat szükségleteinek figyelembe vételével, ha a szakdolgozat azt megkívánja. Az állattenyésztés, mint minden ágazat hatalmas átalakuláson ment keresztül, az otthon tartott, saját felhasználásra tenyésztett állatokon át egészen az ipari méreteket öltő tenyésztésekig. Mint minden tudományágnál itt is hatalmas eltérések vannak, kontinensek, országok, de még államokon belül is.

 

Állattenyésztés jelentősége

A gazdasági állatok bizonyos haszna, anélkül, is rendelkezésre áll, hogy levágnák azokat. Más termékekhez ugyanakkor, csak az állatok levágása árán juthatunk. Az állattenyésztés kiemelkedően fontos szerepe az élelmiszerellátás, mely a világ népességének emelkedésével együtt növekszik. Fontos haszon továbbá az ipari alapanyagok, gyógyszeripari alapanyagok termelése, előállítása, a gyepterületek és a növényi melléktermékek hasznosítása, valamint a nemzeti parkok területén a természetvédelmi célú legeltetéses állattartás is. Állattenyésztés szakdolgozat témajaként vizsgálható a különböző szerepek/hasznok jelentőségének alakulása az elmúlt időszakban, milyen tendenciák figyelhetők meg. Az egyes államok, kontinensek közötti különbségek adott haszon állattenyésztésénél, mire vezethetőek vissza az eltérések.

 

Tenyésztési eljárások

A haszonállatok tenyésztésénél a nemesítés eredménye szempontjából meghatározó jelentőségű az alkalmazott párosítási rendszer, majd az erre alapozott tenyésztési eljárás.. A párosítás célja nem más, mint a számunkra legkedvezőbb genotípus-gyakoriság kialakítása a populációban, a tenyésztői és a piaci igényeket jobban kielégítő utódok létrehozása. A tenyésztési módszerek rendszere összetett feladat, hiszen a gazdasági állatok tenyésztése igen sok fajra és típusra terjed ki, ebből következően a téma kutatása adott haszonállat jellemzőinek precíz ismeretén alapul.

 

Fertőzőbetegségek

A fertőzőbetegségek, mint szakdolgozati témakör, azért tekinthető rendkívül érdekesnek, hiszen a napjainkban alkalmazott eljárások/ technológia révén tart ott az állattenyésztés, hogy egyre ritkábban fordulnak elő nagyszámú fertőző megbetegedések, illetve ha fel is üti a fejét egy ilyen kórkép, nem kell egyből a teljes populáció irtását alapul venni. Léteznek sokkal korszerűbb megoldások is, de tény, hogy egyes haszonállat betegségek, még mindig képesek nagyszámú állat elhulláshoz vezetni, melynek okát a szakemberek vizsgálják, de egyelőre nincsenek végleges,tartós eredményeket hozó metódusok. Fontos azt is vizsgálni, hogy adott állat megbetegedése megelőzhető lett volna-e, tudott volna az állattenyésztő tenni érdemben valamit, mi okozhatta a kialakult állapotot?

 

 

GARANCIÁINK

 

home-icon-6100% plágium mentesség – PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA
Garantáljuk, hogy minden általunk végzett munka plágiumtól mentes. Minden eseteben szoftveres plágiumkereső vizsgálatot végzünk, melynek riportját csatoljuk a kézbesítéskor.

icon-adatvedelemAdatvédelem
Biztosítjuk, hogy adataidat a rendelés során bizalmasan kezeljük, harmadik félnek egyáltalán nem adjuk át őket. A kommunikáció egy ellenőrzött, zárt rendszeren belül történik, amelyet rendszergazdáink folyamatosan felügyelnek.

home-icon-4Képzett és tapasztalt szakemberek
Garantáltan a témában megfelelően képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a rendelkezésedre. Kizárólag diplomás partnereket alkalmazunk, akiket komoly felvételi folyamaton viszünk keresztül, mielőtt megbízást vállalnának cégünknél.

home-icon-5Határidő
Biztos lehetsz abban, hogy a munkát az általad megjelölt határidőre, vagy még az előtt készítjük el.

icon-listaTeljes hivatkozási lista
Garantáljuk, hogy az összes általunk elvégzett munka teljes hivatkozási listával kerül kézbesítésre. A dokumentumok hivatkozásait DÍJMENTESEN készítjük el és nem számítjuk bele a terjedelembe.

icon-igenyekInstrukciók
Garantáljuk, hogy az általunk vállalt szolgáltatás megfelel a rendeléskor általad megadott utasításoknak és specifikációknak. Ha mégis rosszul értelmeznénk az utasításokat, természetesen díjmentesen javítunk a felhasználási feltételeinkben rögzítettek szerint.

home-icon-3Folyamatos kommunikáció
Megrendelői felületünkön kapcsolatot tarthatsz szakembereinkkel és nyomon követheted a munka elkészültét. Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül válaszol e-mailjeidre, ha pedig telefonon keresnél minket, biztos lehetsz benne, hogy egy tapasztalt kollégánk áll a rendelkezésedre.

Ajánlatkérés