Szakdolgozat tippek, youtube | Blog | IQfactory

5 YouTube csatorna, amikből még tanulhatsz is

Igen, tudjuk, mi sem okosodni járunk a YouTube-ra és más social testvéreihez, de ha már ott vagyunk, mi lenne, ha ezúttal hasznosan töltenénk azt a pár órát?

 

 

Összegyűjtöttük csapatunk 5 kedvenc csatornáját, amiket nézve (és néhány valóban függőséget is okoz) azt vettük észre, hogy csiszoltuk fizikai, nyelvi vagy pénzügyi befektetési tudásunkat, vagy éppen inspirációt szippantottunk magunkba következő start-upunkhoz. Egészítsd ki a listát egy kommentben, ha Neked is van hasonló a tarsolyodban!

 

1. 17 perc tutiság

Nehéz összefoglalni egy mondatban, miről is szólnak a csupán 15-20 perces TED-beszédek (illetve több közülük már magyar nyelven is elérhető: a TEDx Danubia csatornán). Képzeld el úgy, mintha kapnál 17 percet egy partin, hogy egy sikeres üzletembert, kutatót, nyelvtudóst kiffaggathass sikerének titkáról és hétköznapi nyelven mesélne szakterületének (pl. géntechnológia, alternatív oktatás, vagy éppen a hegedűművészet) titkairól. Legközelebb hallgasd így Bill Gates-t, Jamie Olivert vagy sikeres kutatókat, tudósokat reggel suliba/ munkába menet a kocsiban a rádiós hírek helyett!

 

2. Cápák közt a start-upos

Ha van benned némi vállalkozói vér, akkor a Shark Tank-re rá fogsz kattanni. Adott 4 befektető, akik elé sorra érkeznek az ütős, kevésbé ütős, és a rettenetes üzleti ötletekkel megáldott start-up tulajdonosok, annak reményében, hogy üzletük támogatásban részesül. Figyeld meg, mit keresne benned és az üzleti koncepcióban egy befektető, és inspirálódj mindenféle vállalkozástípus ötleteivel. (Kedvencünk Kevin, aki mindig elsápasztja a prezentálókat!)

 

3. Életművészek

Egy srác, aki többször körbeutazta a világot, beszél egy tucat nyelven, és életstílusa irigylésre méltó: Benny Lewis. Egy másik pedig, aki heti 4 órára csökkentette a munkaidejét, szenvedéllyel próbál ki új és extrém diétákat, edzésterveket, és mellesleg szuper humora van: Tim Ferriss. Szerinted lehet tőlük tanulni? Szerintünk igen, nézd meg mit tudnak!

 

4. Fizika óra – nosztalgia modern köntösben

Ha még benned van a régi fizika kísérletek nosztalgiája, ezt is szeretni fogod. Olyan kérdésekre keresik a választ, mint: Merre száll a héliumos lufi a kocsiban, ha elindulunk? Igaz-e, hogy Némó hermafrodita? Hogy néz ki egy lepke szárnya mikroszkóp alatt? A Smarter Every Day-nél néha nem tudjuk, honnan jutott egyáltalán eszükbe egy-egy kísérlet.

 

5. Belassulva

A téma szintén a természettudományokhoz közeli, itt arra specializálódtak a Pillanat Nyomában csatornát készítő srácok, hogy mi hogy néz ki extra lassított felvételen. A magát megrázó kutyától a kipukkanó rágólufin át egy masszív arconcsapásig mindent lelassítottak menő kamerájukkal. Ja, és magyar projekt! Érdemes feliratkozni!

 

Nos, melyik a kedvenc? Várjuk kommentjeiteket, hasonló oldalaitokat! Aztán nehogy túlságosan rákattanjatok, és lemaradjatok a nyári szakdogátokkal (aki épp most kéne írja persze)…

 

IQfactory Team

 

 

 

 


Kérj ingyenes árajánlatot!

Milyen tanulmányokat folytatsz?

BA

MA

PhD

Egyéb

10,000+ elégedett ügyfél
1,000+ szakember
250+ szakterület

Kövess minket Facebook-on!